Wie zijn wij

De 40 bedrijven van de Breman Installatiegroep in Nederland en Duitsland zijn werkzaam op het gebied van:

  • Installatietechniek
  • Dakbedekking
  • Elektrotechniek
  • Rookgasafvoertechniek
  • Service en onderhoud

 

Dankzij de unieke bundeling van een groot aantal zelfstandige bedrijven in één grote groep kan de Breman Installatiegroep zowel de voordelen van schaalgrootte als de voordelen van kleinschaligheid bieden.

In 1925 begon Tijmen Breman in Genemuiden een rijwielherstelbedrijf. Hij had ongetwijfeld niet voorzien dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot de huidige Breman Installatiegroep. Maar achter de groei van het bedrijf tot wat het nu is, één van de grootste spelers in de installatiebranche, zat wel degelijk een visie.

Breman zag en benutte de mogelijkheden die er kwamen. De vijf broers: Harm, Jan Willem, Reind, Piet en Roelof Jan, zonen van Tijmen Breman, zorgden samen voor grote groei van het bedrijf. In 1953 werden elektrische installaties en loodgieterswerk aangenomen. De komst van het aardgas in 1966 bood mogelijkheden voor het aanleggen van lokale en centrale verwarmingssystemen. En Breman groeide gestaag door. Lees meer over de unieke bedrijfsstructuur.


90-jarig jubileum
In 2015 bestond Breman 90 jaar. Een bijzonder moment, dat met ruim 1.000 (oud)medewerkers is gevierd. Speciaal voor deze gelegenheid is ‘Breman, de movie’ gemaakt. Breman is door de jaren een sterk en krachtig gebleven bedrijf, dankzij haar bijzondere structuur. In de jubileumfilm vertellen verschillende mensen wat deze structuur heeft betekend voor henzelf en voor Breman. Bekijk hieronder de verkorte versie van de jubileumfilm.


Jubileumfilm Breman Installatiegroep ( 8 min) from Breman Installatiegroep on Vimeo.