Collage portretten site - smal

Ali en Ben, energiepositieve installatie-experts

Breman is een familiebedrijf van ruim 1800 installatie-experts. Alles draait bij ons om het creëren van een beter woon- en werkklimaat om de energietransitie te versnellen. Dat doen we niet alleen, dat doen we samen met onze eigen mensen en samen met onze klanten. Wij geloven dat wanneer wij energiepositief zijn, wij meer energie teruggeven dan het kost aan medewerkers, klanten en de aarde. Het resultaat: Iedereen Energiepositief.

Om dit te realiseren vinden we het belangrijk dat onze vakmensen de kans krijgen om zich continu te ontwikkelen binnen dit belangrijke en gave werkgebied. Met onze eigen Breman Academy bieden wij daarom opleidingen, groeikansen en ontwikkeling van talent. Met of zonder technische voorkennis.
Bij Breman ben je welkom!

Ali is servicemonteur in de regio Rotterdam, werkt al 14 jaar in de installatiebranche en is vijf dagen in de week als monteur onderweg om mensen te helpen. Energiepositief zijn? Dat is voor hem vooral een levenshouding.

Positief denken en doen
Toen hij twee jaar geleden bij Breman begon, voelde Ali zich er meteen thuis. “Breman is een echt familiebedrijf, dat past bij mij. Ik kom uit een groot gezin met 10 kinderen. Toen ik begon bij Breman, kreeg ik bij mijn introductie de kans om kennis te maken met de familie Breman zelf. Dat is bijzonder hoor, dat de hoge piefen tijd voor je vrij maken, dat doen heus niet alle bedrijven. Mooi vind ik dat.”

Wat je geeft krijg je terug
Waar Ali zich ook meteen in herkende, was de vanzelfsprekendheid waarmee collega’s elkaar helpen. Zoals hij ook gewend is om in zijn familie altijd voor elkaar klaar te staan. “Ik ben misschien alleen met de bus op pad, maar het blijft toch teamwork. Als het nodig is, help ik mijn collega’s met bijvoorbeeld missend materiaal zoals een motortje of een besturingsprint. Andersom staan die gasten ook altijd voor mij klaar. Dat betekent dat je een klus af kunt maken en zo weer een klant verder kunt helpen. Eigenlijk komt het hierop neer: wat je zelf geeft, krijg je terug. Als jij lief tegen de mensen om je heen bent, zijn de mensen lief tegen jou.”

Meer werkverhalen van collega’s

Je goed voelen door goed te doen, zo ziet Ben ‘Energiepositief’. Op papier is hij ‘uitvoerder’, de link tussen kantoor en de werkvloer. Veel regelen dus, al steekt hij ook regelmatig zelf de handen uit de mouwen. En dat blijft niet onopgemerkt.

Vooruit denken
Werken aan duurzaamheid vindt Ben vanzelfsprekend. “De aarde is geen onuitputtelijke bron. Wat wij nu doen, daar moet de generatie na ons voor betalen. Het is dus aan ons om nu, op dit moment, het verschil te maken. Ik zie het als mijn taak mijn steentje hieraan bij te dragen in mijn eigen gedrag. Maar ook door dit besef op jongere collega’s over te brengen.”

Het verschil maken
Twintig jaar geleden had Ben zelf al een zonnecollector op zijn dak liggen. “Dat was toen nog iets nieuws, inmiddels is het al heel gebruikelijk. En de techniek is met sprongen vooruitgegaan, het is echt een stuk beter geworden allemaal.” Dat Breman zich inzet voor duurzame installaties vindt hij vanzelfsprekend. “We werken in een zeer vervuilende sector, namelijk het creëren van een goed leefklimaat met warmte en ventilatie. Juist daarom kunnen we het verschil maken door de installaties zuiniger te maken. Maar Breman wil meer, die wil energiepositief. Nou, dat kan met teruglevering. Ook daar ligt een schone taak voor ons.”

Vacatures

Bij Breman staan we altijd open voor nieuw talent. Of je nou zoekt naar een functie als installatiemonteur, service monteur, werkvoorbereider, projectleider, of leerling-monteur, bij Breman ben je welkom!

Wil jij ons energiepositieve team versterken?