Breman Bedrijfsschool (3)

Breman Academy

“Wie de juiste mensen heeft, heeft de toekomst.”

Dit is de kern van ons personeelsbeleid. Het succes van Breman is gebaseerd op de kennis en kunde van onze Bremannen en Brevrouwen. Daarom steken wij veel tijd en energie in hun ontwikkeling. De wereld om ons heen verandert continu en wij willen de eerste keus van klanten zijn en blijven. Wij willen een wendbare, lerende en continu verbeterende organisatie zijn. Dit faciliteren wij met de Breman Academy, waarin wij voortdurend werken aan de competenties en het leervermogen van onze mensen.

Bedrijfsschool: Opleiding tot vakman, onderzoek en testing

Breman heeft een eigen Bedrijfsschool met eigen praktijkopleiders die installatietechnische praktijkopleidingen aanbieden. Het gaat hier om de reguliere BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) opleidingen, vaak in samenwerking met een ROC.

Daarnaast levert de Bedrijfsschool zelf ontwikkelde installatietechnische maatwerk-opleidingen aan medewerkers van de Breman bedrijven. Ook worden technische trainingen georganiseerd, zoals TSI en MBI.

De bedrijfsschool neemt competentietests af. Bijvoorbeeld bij nieuw aan te nemen medewerkers of om te bepalen welk opleidings-traject een medewerker het best kan volgen.

Ten slotte voert de Bedrijfsschool tests en onderzoek uit naar cv-installaties, waarbij de testresultaten besproken worden met de leveranciers en klanten.

Accreditering Bedrijfsschool en kennisbank

De Breman Bedrijfsschool is SBB en InstallQ erkend, gecertificeerd voor het opleiden en examineren CO vakbekwaamheid. Daarnaast is de Bedrijfsschool geaccrediteerd voor het CV OK label. Ook onderhoudt de Bedrijfsschool de interne kennisbank, waarbij een monteur alles kan opzoeken over cv- en mv-installaties van meer dan 3.700 verschillende toestellen en informatie van meer dan 270 fabrikanten.

Hogere technische en kaderopleidingen

Breman organiseert voor haar medewerkers allerlei vaardigheidsopleidingen voor medewerkers die veel in klantcontact staan. Zo ontvangen al onze service-, onderhouds- en installatiemonteurs de training Professioneel Klantcontact.

Daarnaast organiseert Breman in samenwerking met externe opleidingsinstituten eigen kader leergangen. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van medewerkers die in kaderfuncties zitten, of geselecteerd zijn om daar naar toe te groeien. Het gaat dan bijvoorbeeld om leergangen voor leidinggevend monteurs en uitvoerders, werkvoorbereiders, projectleiders, engineers en hoofden van dienst. Ook bieden wij technische opleidingen aan zoals BIM en de Middelbare en Hoger Installatietechniek (MIT en HIT).

Managementtrainingen

Het management binnen Breman ontwikkelt zich continu op het gebied van leiderschap en organisatieontwikkeling. Dienend leiderschap is één van onze kernwaarden en leidinggevenden worden getraind in de uitvoering daarvan.

Daarnaast volgen managers, bedrijfsleiders en directies trainingen bij gerenommeerde opleidingsinstituten, zoals Krauthammer, de Baak en bureau Zuidema. Ook werkt Breman nauw samen met Universiteit Nyenrode als het gaat om leiderschap, ondernemerschap en familiebedrijven.

Gastdocentschappen

In samenwerking met ROC’s, middelbare en hogescholen verzorgen medewerkers van Breman gastlessen of zelfs gastdocentschappen. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij de afdeling Personeel & Organisatie van Breman Centrale Diensten BV.

Geen vacature, maar toch solliciteren?

Breman is altijd op zoek naar de beste mensen. Is er op dit moment geen geschikte vacature, maar ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Stuur dan je motivatiebrief en/of CV.

 

Stuur je open sollicitatie