Portretten-Vaske-Helga-Wilco-vrijstaand-scaled_2000x710_acf_cropped

Energiepositief volgens Wilco: 'Zorgzaam zijn voor elkaar. Dan komt de rest vanzelf.'

Breman is een familiebedrijf van ruim 1800 installatie-experts. Alles draait bij ons om het creëren van een beter woon- en werkklimaat om de energietransitie te versnellen. Dat doen we niet alleen, dat doen we samen met onze eigen mensen en samen met onze klanten. Wij geloven dat wanneer wij energiepositief zijn, wij meer energie teruggeven dan het kost aan medewerkers, klanten en de aarde. Het resultaat: Iedereen Energiepositief.

Om dit te realiseren vinden we het belangrijk dat onze vakmensen de kans krijgen om zich continu te ontwikkelen binnen dit belangrijke en gave werkgebied. Met onze eigen Breman Academy bieden wij daarom opleidingen, groeikansen en ontwikkeling van talent. Met of zonder technische voorkennis.
Bij Breman ben je welkom!

DSC_5103 Breman HR - Robert Westera Fotografie 1

“Het vertrouwen van een goede werkgever geeft mij energie”

Wilco is projectleider in de woningbouw, bij Breman Hasselt. Hij is 17 jaar geleden begonnen als leerling monteur bij Breman en heeft al vele stappen gemaakt binnen ons bedrijf. Energiepositief volgens Wilco? “Het is altijd het juiste moment om iets goeds te doen.”

“Ik werk nu 17 jaar bij Breman”, vertelt Wilco. “Ooit begonnen als leerling monteur op de bouw. Vervolgens voorman geworden met een eigen busje, daarna op kantoor terechtgekomen als calculator. Nu ben ik dus projectleider. Ik heb een echt Breman hart, 100%. Wat ik zoal doe op een dag? De mannen aansturen op de projecten, projecten bewaken qua uren en financiën. Mijn taak vind ik ook wel om de mannen een stukje werkvreugde te geven, echt aandacht hebben voor de monteurs. Hierdoor krijg je een wisselwerking waar ‘geluk’ centraal komt te staan.”

Steun en toeverlaat
Wilco: “De monteurs moeten wel vertrouwen in je hebben en dat vertrouwen moet je ook winnen. Ik vind dat ik een stukje steun moet zijn voor de monteurs. En de klant staat bij mij ook centraal. Winst is niet de drijfveer, het gaat om de persoon en de klant. Als je het hebt over energiepositief, daar word ik energiepositief van. Maar ook werkvreugde vind ik energiepositief. Als een collega van mij ergens mee zit, kan ik daar best wel in meegaan. Maar als iemand energiek en vrolijk is, ga ik daar ook in mee. Ik probeer me altijd in iemand te verplaatsen, dat stukje menselijkheid toe te voegen.”

Kansen pakken
“Toen ik begon, was ik leerling monteur 2. Ik wilde zelf doorgroeien, maar werd ook goed gesteund hierin. Omdat ik zelf zo graag wilde, werd dit ook gezien. Het is mij toen gegund. De kansen heb ik gekregen en ik heb die zelf gepakt. Ik heb daarnaast ook nog een studie werktuigbouwkunde gedaan. Ik mocht gewoon naar school en als ik veel werkzaamheden had voor school, dan kreeg ik die ruimte ook. Bij Breman wordt er echt in je geïnvesteerd. En je kunt ook gewoon fouten maken.”

De dag positief afsluiten
Wilco is echt een ‘positivo’. Elke dag wil hij zo positief mogelijk afsluiten.“ ’s Middags komen de jongens altijd bij mij en dan bespreken we de planning voor de dag erop. Maar ze kunnen ook hun ei kwijt als ze ergens mee zitten. Ik probeer de dag altijd zo goed mogelijk af te sluiten.”

Blijven leren
Wilco vindt Breman een fantastische werkgever, die de boel goed op orde heeft. En het vertrouwen van een goede werkgever geeft hem energie. Hij werk graag samen met mensen waar hij wat van leert. En de gunfactor bij Breman? Die is hoog en ook dat vindt hij energiepositief. “Wat we steeds vaker doen? Elkaar af en toe een schouderklopje geven. Als je als persoon goed in je vel zit, straalt dat weer af op je klanten. Bovendien heeft ieder mens af en toe een schouderklopje nodig.”

“Als het thuis goed gaat ben ik blij”
Werk is een groot onderdeel van zijn leven. Maar toch begint het thuis. Wilco heeft een vrouw en twee kinderen van 8 en 3. “Ik word vrolijk van mijn familie en mijn gezin. Als het thuis goed gaat, gaat het op het werk en met mij ook goed. Wat op het werk nog beter kan? Nog meer aandacht richting werknemers. Je hebt nooit genoeg aandacht. Want wat aandacht krijgt, dat groeit. Als je je mening mag geven, heb je het gevoel dat je erbij hoort. En complimenteus zijn, dat helpt enorm. Wat Wilco verder belangrijk vindt om energiepositief te worden: “Aandacht geven aan en luisteren naar de opdrachtgever om er vervolgens ook wat mee te doen. En blijven praten. Ook zeggen wat wel goed is, niet alleen de fouten benadrukken richting opdrachtgever. Wederzijds respect tonen, daar draait alles om.”

Meer werkverhalen van collega’s

Vacatures

Bij Breman staan we altijd open voor nieuw talent. Of je nou zoekt naar een functie als installatiemonteur, service monteur, werkvoorbereider, projectleider, of leerling-monteur, bij Breman ben je welkom!

Wil jij ons energiepositieve team versterken?

Zoek op postcode / plaatsZoek & filter

Soort vacature

Vestiging
Provincie


Functiegebied

Divisies137 vacatures

Technisch Administratief Medewerker

8281 JW Genemuiden

Projectleider Brefab

8281 JW Genemuiden

Leidinggevend Monteur W

9206 AG Drachten