DSC_0160

“Bewoners blij maken met resultaat, dat is fijn werk”

Roy Krikken (40) is monteur bij Breman Lelystad. Al sinds 2001 is hij werkzaam voor Breman. Eerst in Hasselt, maar sinds twee jaar actief voor de vestiging in Lelystad. De Steenwijker zit op zijn plek. De allround monteur spreken we in Almere waar een reeks woningen wordt gerenoveerd. “Een leuke klus, omdat je bewoners (bijna altijd) blij maakt met het resultaat”, vertelt hij met een glimlach.

Hobby

Fietsen is de grootste hobby van Roy, op een mountainbike. In 1998 kreeg hij er een van zijn vader. Twee jaar ervoor won Bart Brentjes goud op dit fietsonderdeel tijdens de Olympische Spelen. Dezelfde pretogen wanneer hij over zijn werk praat, komen tevoorschijn. Dat cadeau van zijn vader bleek namelijk het begin voor een passie die hem op een aardig niveau heeft gebracht. Hij fietste regionale, nationale, maar ook internationale wedstrijden. “Tot ik pakweg twee jaar geleden er een beetje klaar mee was. Mijn fiets hing ik aan de wilgen. Maar ja, je kent dat wel: het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Langzaam ben ik het weer aan het opbouwen. Ik heb in diverse teams gefietst, nu fiets ik voor Bike & Hike, een team in Havelte.” Fietsen is voor Roy een uitlaatklep. Een moment van bezinning, maar ook om de geest scherp te houden. Immers, op de mountainbike moet je te allen tijde focus houden, wil je jouw route veilig volgen.

Overstap

Pakweg twee jaar geleden maakte hij dus de overstap van Hasselt naar Lelystad. Een keuze waar hij geen spijt van heeft. “Eigenlijk ben ik van nieuwbouw naar met name renovatie gegaan. Dat vind ik persoonlijk leuker werk. Zoals hier in Almere waar we bezig zijn met cosmetische renovatie. Dat wil zeggen dat we de woningen voorzien van nieuw sanitair, een nieuwe keuken, dat soort zaken. Een leuke opdracht omdat de bewoner heel snel resultaat ziet.” Roy werkt met plezier voor Breman. Met een glimlach begroet hij bewoners waar hij de klus voor ze klaart. Deze vakbekwame collega is met recht een visitekaartje voor Breman. Andersom vindt hij dat deze werkgever ook voor hem goed is. “Naast dat je als medewerker alles prima voor elkaar hebt, biedt Breman je ook de mogelijkheid te groeien in je werk. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik veel facetten van het vak beheers en mij steeds verder kan ontwikkelen.”