IMG_4164

“Een project afronden, dat is egostrelend”

“Het klinkt misschien afgezaagd, maar de diversiteit is wat mijn werk zo leuk maakt. Echt, geen dag is hetzelfde. En elke keer als we een klus af hebben, dan ben je gewoon supertrots op het resultaat dat je met elkaar hebt behaald”, aldus het antwoord van Erik Schra (35) op de vraag wat het werk als dakdekker zo leuk maakt. We spreken Erik in de kantine van de Meppeler vestiging van Breman Daktechniek. Met 35 jaar is hij gek genoeg al bijna van de ‘oude garde’, maar nog vol ambitie.

“En dat is ook gelijk een mooi ‘thema’ binnen Breman: ik volg cursussen en trainingen, zodat ik mezelf niet alleen doorontwikkel, maar ik ben op die manier ook meer waard. De klussen veranderen, er wordt meer van ons gevraagd. Hoe mooi is het dat we de klant kunnen bieden wat hij nodig heeft, omdat we die capaciteiten hebben? Breman geeft je de ruimte die ontwikkeling door te maken.”

De Meppeler werkt alweer dertien jaar als dakdekker. Eerst bij Harskamp, dat niet lang geleden is samengegaan met Breman. “Een bundeling van kracht en kennis”, vertelt Erik. De samensmelting zorgt er voor dat de formule en know how van Harskamp Daken vertaald wordt in de operationele structuur van Breman Daktechniek. Een ontwikkeling waar Erik graag zijn bijdrage aan wil leveren. “In principe is er ook niet heel veel veranderd. We blijven een ambitieus bedrijf dat wil groeien.” Zelf heeft Erik ook enige aspiraties. “Ik zou willen kijken hoe ver ik kan komen in een leidinggevende functie, zoals een uitvoerder. Als ik daar opleidingen voor nodig heb, dan wil ik dat samen met Breman gaan onderzoeken.”

Timmerwerk, dakkapellen, dakbedekking, dakramen, dakterrassen…en dat ook nog eens op de meest uiteenlopende plekken. Het werk is zo divers dat het lastig is om het werk in enkele woorden uit te leggen. “Misschien kan dat wel met een voorbeeld. Zo hebben we onlangs een project in Arnhem afgerond. Bewoners van een complex wilden een dakterras. Prima, maar dan denken we graag mee met alles wat daarbij komt kijken. Een bankje om te zitten, een ladder om het dak op te komen. We maken alles. Als de klant dan uiteindelijk blij is met het resultaat, tja dan is dat wel egostrelend.”

Breman Daktechniek is altijd wel op zoek naar personeel. Volgens Erik is het ‘op zich’ niet lastig nieuwe collega’s te vinden, maar échte vakmannen die je kunt binden aan je bedrijf wel. “Er zijn zat jonge gasten die heel handig zijn. En die het werk ook wel leuk vinden. Maar wat je vaak ziet is dat ze hun werk doen, maar daar blijft het bij. Er moet een klik zijn, bijvoorbeeld met collega’s. Als werkgever investeer je wel in iemand. Vakmensen die leergierig zijn, die net dat stapje extra willen zetten, dan haal je zo veel voldoening uit je werk. Ze lopen er echt wel, we laten ze graag zien hoe het bij ons gaat”, besluit Erik.