eqair

Eerste EQ-Air geplaatst op gasloze woning

Aan de Gruttolaan in Beilen was het onlangs ‘genieten’ voor de collega’s van Breman. Zij zagen daar namelijk de eerste Breman EQ-Air geplaatst worden. Een schoorsteen-warmtepomp die een dusdanige ontwikkeling heeft doorgemaakt, dat nu het moment is gekomen om een eerste serieuze pilot te gaan draaien. De woning van collega Jan Vaartjes (Breman Hasselt) is daarbij de woning waar de eerste zogenaamde Combi-Air is geplaatst.

En daarmee is de woning van Jan volledig gasloos. De woning is eerst grondig bekeken. Zo is onder meer de bouwkundige schil onder de loep genomen en is er gekeken naar de kierdichtheid van de woning. Een aantal werkzaamheden is daar uit voortgevloeid, waarna de woning geschikt was voor de plaatsing van de schoorsteen-warmtepomp.

Warmtepomp van Ecoforest

In dit geval is de cv-ketel verwijderd en daarvoor in de plaats is een warmtepomp van Ecoforest geplaatst, die vervolgens op de huidige cv-installatie is aangesloten. De EQ-Air is een samenwerking tussen Ecoforest en Breman Schoorsteentechniek. Een groot voordeel van de dakkap is dat deze nagenoeg stil is.

Cezar de Jong

Cezar de Jong, Productontwikkelaar bij Breman Schoorsteentechniek, is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de EQ-Air. “Met ons team hebben we dit product steeds verder doorontwikkeld. Met vandaag de plaatsing op het dak als resultaat. Het is zeker een spannend moment. Veel mensen hebben hier een steentje aan bijgedragen. Als alle voorbereidingen zijn getroffen, dan hoop je dat alles goed gaat. En dat is gelukkig het geval”, vertelt Cezar met een grote glimlach.

Beilen1
Beilen3
Beilen2