DSC_0002

“Iemand vastleggen in zijn of haar passie, dat vind ik fantastisch”

Robert Westera is behalve projectleider, een gepassioneerd fotograaf. Een duik in zijn portfolio levert al snel letterlijk en figuurlijk een goed beeld op waar zijn hart ligt: concertfotografie. Maar ook portretten is een vast onderdeel van zijn werkzaamheden geworden. “Ik vind het bijzonder mooi om iemand vast te leggen in zijn of haar passie. Het moment en in de emotie. Als dat lukt? Dan ben ik gelukkig.” Zoals zo vaak, ook voor Robert geldt dat fotografie een uit de hand gelopen hobby is.

“Echt serieus foto’s maken? Dat doe ik sinds 2014. Een week voor we op vakantie gingen, liet ik mijn camera die ik toen had, vallen. Toen ik ging kijken naar een nieuwe, zag ik er één staan die een stuk duurder, maar ook completer was. Mijn vrouw zei: “Wat mij betreft prima, maar wel op voorwaarde dat je er meer mee gaat doen.” Dat had ze natuurlijk nooit moeten zeggen”, vertelt Robert met een glimlach.

Inmiddels is Robert zestien jaar in dienst als projectleider bij Breman Utiliteit Zwolle. Een functie waar hij ook na al die jaren nog steeds enorm gelukkig mee is. “Dat zit in veel dingen eigenlijk. Ik zit met name in de ‘grote industrie’. Ik vind het interessant om met een klant om de tafel te gaan en samen na te denken over het project. Mijn taak zie ik dan vooral in het begeleiden en daar de helicopterview over te houden. Ik zie dus iets ontstaan van nul tot einde. Elke stap maak ik mee, dat is supergaaf om te doen.”

Die gedrevenheid houdt hij niet voor zichzelf, want hij combineert zijn werk als projectleider en fotograaf ook nog eens met lesgeven. “Vanuit Breman ben ik gedetacheerd aan Deltion, waar ik natuurkunde voor installatietechniek geeft. Enorm leuk om te doen.” Het combineren van al deze werkzaamheden zorgen ervoor dat Robert nog iedere dag met een glimlach opstaat. “Natuurlijk klaag ik ook wel eens. Maar ik heb nu eenmaal te maken met een hele fijne werksfeer. Leuke collega’s. Bovendien, ik zie elke dag kansen binnen Breman. Het is aan jezelf wat je er mee doet, Breman geeft je die ruimte.”