koptelefoon-amar-hanoeman_1500x419_acf_cropped-1

"Ik heb de nodige levenslessen gehad"

Amar Hanoeman (27) is leerling monteur bij Breman Service Rotterdam. De techniek zit bij Amar in het bloed. Zijn broer werkte ooit bij Breman en zijn vader was jaren allround monteur. “Ik ging op vroege leeftijd al met hem mee naar klusjes, dat ik in dit vak zou rollen is dus niet zo gek.”

Dat had ook heel anders kunnen lopen vertelt Amar. Met adminis­tratieve diploma’s op zak leek hij voorbestemd achter een bureau te eindigen. “Hoewel ik goed met cijfers ben, kwam ik er al snel achter dat ik niet in de wieg ben gelegd voor een baan op kantoor.” Maar als we nog iets verder terug gaan, was er een periode dat hij flink in de knoop zat. Persoonlijke omstandigheden zorgden er voor dat hij op het verkeerde pad kwam. “Ik heb dingen gedaan waar ik niet trots op ben. Maar nu ik er op terugkijk, zie ik dat als levenslessen.”

Rappen

Muziek maken bleek voor hem naast een hobby, vooral een uitlaatklep. “Ik was bezig met teksten, met beats. Met vrienden rapten we vaak. En het dj’en werkt voor mij als ontspanning. Dat zorgde er ook voor dat ik uit die cirkel kwam.”

Zo af en toe draait hij in een club. Maar het werk als monteur bij Breman staat op de eerste plaats. “Mijn vader zegt altijd: zorg eerst dat je plan A af hebt en kijk dan naar plan B.” Wijze woorden van de man die hij hoog heeft zitten, net als zijn moeder. “Ik heb heel goed contact met ze. Ik praat ook veel met ze. Binnenkort ga ik backpacken met mijn vader in Japan, daar kijk ik erg naar uit.”

De aanleiding bij Breman te werken kwam door een project van Veilig Wonen in Schiedam, waar in veel huishoudens nieuwe koolmonoxidemelders zijn geplaatst. “Mijn vader zei dat er nog wel mensen werden gezocht. Voor mij was dat direct een optie, omdat ik juist die connectie met de techniek al heb.”

Persoonlijke groei

Ambitie reikt in de ogen van Amar verder dan alleen persoonlijke groei. “Als leerling-monteur werk ik toe naar de functie van service­monteur. Maar ik zie het ook als een individueel streven om mee te werken aan de groei van het bedrijf. Hoe ik dat zie? Ik breng graag mensen samen, iedereen die mij kent weet dat. Bij ons hebben we diverse nationaliteiten, maar uiteindelijk draait het om de mens. Door van elkaar te leren, groei je als mens. En daar heeft Breman ook weer baat bij.”

Ontplooien

Op zakelijk vlak wil hij zich hard maken voor de ontplooiing van de monteur zelf. “Verbreding van de werkzaamheden eigenlijk. Het zou goed zijn als we bij elkaar kijken wat we doen, zodat we allemaal veelzijdig worden.”