IMG_9781

Breman wil verantwoordelijk zijn voor haar rol in de maatschappij en voor de wereld waarin wij wonen en werken. Iedere medewerker geeft daar binnen zijn of haar werkzaamheden een eigen invulling aan. Dat dit heel persoonlijk kan zijn laat Karel van Vuuren (41), Hoofd Administratie bij Breman Service Rotterdam, zien. Hij vindt het belangrijk om alle kennis en kunde die hij opdoet te delen met anderen. “Noem het mijn einddoel, maar ik wil mezelf ontplooien en kijken wat ik kan betekenen voor de medemens.”

Die zelfontplooiing kende onlangs in juni een mijlpaal: Karel behaalde zijn diploma Master of Science in Controlling. Deze praktijkgerichte opleiding op universitair niveau geeft hem handvatten om zich te ontwikkelen tot een ‘financiële business partner’. Maar belangrijker nog, als zelfstandig denkende professional op het gebied van financiën weet je hoe je waarde creëert voor jezelf, je bedrijf en de samenleving. Niet gek dus dat Breman hem de mogelijkheid geeft zich te ontwikkelen. Karel heeft inmiddels toestemming gekregen de logische vervolgstudie Register Controller te gaan volgen. “Daar ben ik ontzettend blij mee dat Breman mij dat vooruitzicht geeft.”

Efficiënter werken

Inmiddels werkt hij ruim een jaar bij Breman. De Rotterdammer werkte hiervoor veertien jaar bij een bouwmarkt in Zoetermeer waar hij zich al opwerkte van winkelmedewerker tot hoofd administratie. Maar de 41-jarige wilde letterlijk en figuurlijk verder. Toen Breman op zijn pad kwam wist hij het al snel. De vader van zeven kinderen voelde zich direct thuis binnen het bedrijf. “Het betreft een nieuwe functie. Met name bij de ontwikkeling van Woningbeheer was er behoefte aan meer inhoudelijke kennis op de vestiging als het gaat om de administratie. Ik heb me het afgelopen jaar onder meer bezig gehouden met hoe de huidige systemen werken en vooral wat doen we er mee en wat kunnen we nog verbeteren. Als het gaat om efficiënter werken denk ik dat we al flinke stappen hebben gemaakt. Maar er is nog veel meer winst te behalen, bijvoorbeeld op het terrein van de samenwerking met zusterbedrijven.”

Samen werken

Als Hoofd Administratie is hij onder meer verantwoordelijk voor alle administratieve stromen op het gebied van inkoop/verkoop. “Waarbij de focus ligt op het zo veel mogelijk en goed gebruik maken van de huidige systemen (4PS/Navision). Maar in het begin bleek dit lang niet zo efficiënt te worden gebruikt. Er heerste ook een ‘negatieve’ gedachte, in de zin van: het systeem werkt niet, dus is het niet goed. Maar dit had vooral te maken met de inrichting. Er werd nog niet optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden.”

Karel kaart hiermee een concreet voorbeeld aan, waarbij hij direct onbewust zijn ‘kracht’ laat zien. De manier waarop hij communiceert geeft heel goed aan hoe hij werkt: kritisch kijken is goed, maar niet vanuit een negatieve gedachte. De toon van de muziek zorgt voor de juiste energie. “Wat mij ook enorm positief opvalt is dat er collega’s zijn die al lange tijd voor Breman werken en dus ook vaak op hun eigen manier. Maar iedereen staat open voor veranderingen. Ik denk: zo lang we met elkaar dingen aanpakken, samen werken, is er veel mogelijk. Daarom kijk ik ook graag met mensen mee. Hoe doen ze het en waarom doen ze het zo? Gezamenlijk zie je dan snel genoeg wat en waar het beter kan.”

Drive

Maar waarom die drive om continu te werken aan zichzelf om iets te kunnen betekenen voor een ander? Dat einddoel is een voortdurende levenswijze die hij zich eigen heeft gemaakt. Na een moment stilte hervat hij zijn verhaal. “Ik weet het, het klinkt misschien vaag. En wat het precieze einddoel is, dat weet ik ook niet. Dat kan ik ook niet concreet maken, nog niet althans. Maar hoe ik probeer te werken, alles wat ik ontdek gedurende mijn vorming, dat wil ik graag delen met een ander.” Zijn manier van ‘dienen’ sluit wat dat betreft prima aan bij het nu lopende kernwaardentraject. “Ik vind het mooi om te zien dat de nieuwe generatie deze koers is gaan varen. Dat ze zich er mee bezig houden maar er ook daadwerkelijk werk van maken.”