DSC_0200

"Mijn ouders zouden trots zijn geweest"

“Het leukste aan mijn werk? Dat is wanneer ik een klant een tevreden gevoel geef als ik er ben geweest. En ontvang je dan ook nog een compliment voor je werk, dan is dat de kers op de taart.” Erik Pol is servicemonteur bij Breman Hasselt en is op locatie in Dronten om nazorg te leveren voor een nieuwbouwproject.

Breman Hasselt heeft al jaren een fijne samenwerking met Bouwbedrijf De Bruin uit Putten. Voor deze opdrachtgever zijn in Dronten 29 woningen gebouwd, waar Breman de installaties voor verzorgt. In deze woningen wordt gebruikgemaakt van het ‘nul-op-de-meter’ principe. Hierbij zijn alle in- en uitgaande energiestromen op jaarbasis in balans. De warmwatertapvoorziening is voorzien van een Stiebel buitenluchtwarmtepompboiler. “Het gaat hier om een mooi project”, zegt Erik. “De verwarming bijvoorbeeld, dat zijn twee elektrische radiatoren, aangesloten op de zonnepanelen. Afgezien van een radiator in de badkamer, zijn dit de enige in de hele woning.”

Sterk en solide

Erik werkt al bijna 33 jaar bij Breman. “Dat zegt denk ik wel genoeg toch? Voor mij is Breman een sterk en solide bedrijf. Elke werkdag ziet er voor mij anders uit en zelfs onderweg kan de planning nog wijzigen. Dat maakt het voor mij een uitdagende dag, zodat je niet altijd in dezelfde werksituatie zit. Daardoor heb ik het nog altijd naar mijn zin.”

Ouders

Tijdens deze fotoshoot gingen zijn gedachten regelmatig naar zijn ouders die er helaas niet meer zijn. Ze zijn kort na elkaar overleden. “Ik doe het daarom ook een beetje voor hen, ze zouden trots zijn geweest, dat weet ik zeker. Dit is ook niet iets wat ik snel zou doen, dat zeggen collega’s ook tegen me. Mijn vader was de laatste jaren, voor hij met de VUT ging, mijn directe collega. Als een van ons dan ziek was, moest de ander een tandje bijzetten. Als aandenken heb ik de vingerafdrukken van mijn ouders in een armband gegraveerd, zo waren ze er toch een beetje bij.”

DSC_0018
DSC_0161
DSC_0262
IMG_1844