“Na een drukke, maar leuke dag, lekker het weekend in”

Voorman dakdekker Gosse van Nieuwenhoven treffen we tijdens deze fotoshoot voor ons personeelsmagazine BremanBreed op het dak van een school in Harderwijk. ‘De Lely’ is een bestaande school (speciaal onderwijs) maar krijgt een uitbreiding.

De school heeft daarvoor de dakdekkers van Breman ingeschakeld om hun specialisme uit te voeren. De aannemer is Van Wijnen, Gosse is project voorman. Hij leidt het project door onder meer de isoleerders aan te sturen, het transport op de bouw te begeleiden, als ook het verrichten van dakwerkzaamheden.

De dakdekkers brengen onder meer een tweelaags dakbedekking aan, inclusief ballast tegels. Ook het aanbrengen van een dakveiligheidssysteem en ballast grind behoren tot de werkzaamheden.

Tijdens de fotoshoot bleek het een perfecte dag te zijn om foto’s te maken. Een typische werkdag overigens die voor Gosse al begint om half vijf in de ochtend als de wekker gaat. Voordat Gosse met zijn collega’s op de projectlocatie arriveert, is hij reeds op de vestiging in Harderwijk geweest om de bus in te laden.

Gosse: “Tijdens deze werkdag gaan we de tegels op het dak transporteren. Met een kraan worden ze het dak opgetild. Vervolgens maken we er looppaden van. Bij dit project gaat het om een uitbreiding van een bestaande school. Een ontzettend leuke opdracht! Als de dag er op zit merken we dat we flink zijn opgeschoten. Een lekker gevoel, want het weekend staat voor de deur.”

Meer over ons specialisme daktechniek vind je hier. 

 

KHF_6699