“Als je bij een bedrijf werkt en het bevalt, waarom zou je dan weg gaan?” Het klinkt zo simpel, maar loyaliteit is er bij de familie Stummel met de paplepel in gegoten. Pa Berend (62) ging onlangs na 45 jaar bij Breman te hebben gewerkt met een verdiend pensioen. Speciaal zou je zeggen, maar niet zo ongewoon dat het nooit voorkomt.

Het bijzondere aan dit verhaal is dat twee van de drie zoons die Berend heeft, ook werkzaam zijn bij Breman. En alle drie voor een andere vestiging. Waar Berend tot 21 juli werkte bij Breman Zwolle, werken Jeroen (34) bij Installatiebedrijf T. Breman en Bart (31) bij Breman Service Genemuiden.

Passie

Op de bank bij Berend in Wanneperveen (Noord West Overijssel) vertelt het drietal met passie over hun vak en met liefde over het bedrijf Breman. Net als voor Berend, geldt ook voor Jeroen én Bart (op twee jaar Canada na) dat ze maar één werkgever hebben gehad. Over trouwe medewerkers gesproken. Berend is in al die jaren (verwarmings)monteur geweest. Bart is service- en onderhoudsmonteur en Jeroen is monteur met de nadruk op de ‘nazorg’.

Omgevlogen

Berend: “Natuurlijk, je kent ups en downs. Dat is normaal, die heb je overal. Maar de downs die ik heb gehad waren voor mij geen aanleiding weg te gaan. Die 45 jaar zijn omgevlogen.” Alle drie vinden ze dat Breman goed is voor het personeel, een belangrijk argument om loyaal te zijn. Speciaal voor een mooie foto arriveerden ze met hun Breman bus voor het ouderlijk huis. “Er is een periode geweest dat er hier standaard drie bussen van Breman voor de deur stonden, inderdaad een mooi gezicht”, vertelt Jeroen.

Ook Titia, de moeder en vrouw des huizes is duidelijk: “ik heb altijd achter m’n man gestaan en vind het natuurlijk ook bijzonder dat twee kinderen bij Breman werken.” Berend: “Dat mag ook gezegd worden: mijn vrouw heeft al die jaren voor me klaar gestaan. Elke ochtend stond ze tegelijk met me op, ze smeerde mijn boterhammen en zwaaide me uit.”