Breman 07

"Resultaat fantastisch en overtreffend"

Het Maankwartier in Heerlen moet volgens de ‘makers’ een plek zijn waar mensen werken, wonen, reizen en kunnen genieten. Breman Utiliteit Zuid is trots daar een bijdrage aan te mogen leveren. BUZ heeft naar eigen zeggen een langdurige en goede binding met opdrachtgever Weller. In dit specifieke project heeft BUZ gewerkt in diverse bouwdelen, waaronder de fitnessruimte, het restaurant en een kantoor. Op de foto’s zien we onze collega en monteur Frank Nacken.

Industrieel uitgevoerd

Voor de fitnesslocatie is er een complete klimaatinstallatie gerealiseerd. De opwekking was centraal voorzien vanuit MijnWater. “Wij hebben voor de CV en GKW aangesloten op de afname punten in de gebouwmeterkast. De volledige gebouwgebonden installatie is door Breman voorzien. Op het dak zijn nieuwe afdelingskasten gerealiseerd”, vertelt Ralph Sars, Projectleider bij BUZ. Voor de afbouw van het fitness concept heeft Breman tevens het loodgieterswerk gerealiseerd. Voor het kantoor is ook het volledige loodgieterswerk verricht, alsook de klimaatinstallatie. “In het vijf verdiepingen hoge kantoorpand hebben we op de onderste laag een bijeenkomst functie gerealiseerd. En op de eerste verdieping een vergaderafdeling met uitzicht via de vide op de bijeenkomsthal en de bovenliggende verdiepingen. Verder zijn vanuit de daken de nieuwe luchtbehandelingskasten en luchtkanalen gerealiseerd. “De gangen zijn industrieel uitgevoerd met open plafonds, waarbij je het in het zicht hebt. In de gesloten en open kantoren zijn als afgifte systeem klimaatplafonds aangebracht.” Voor de restaurants zijn alle voorzieningen in de vloer door Breman uitgevoerd.

Officiële eerste werkdag

Breman heeft de werkzaamheden uitgevoerd in opdracht van Weller. Weller bestaat uit een Vastgoed tak en Weller Wonen. De laatste is een woningcorporatie in Heerlen, waarbij een groot aandeel van de stad voor uitvoering van Weller komt. Inmiddels zijn veel werkzaamheden al afgrond of in een afrondende fase. “Het realiseren van de fitness (voor Cleverfit) hebben wij uitgevoerd van juli 2018 t/m november 2018 en is succesvol geopend sinds die maand. Het realiseren van het kantoor hebben we uitgevoerd van juli 2018 t/m mei 2019. Na de oplevering is de volledige inrichting van het kantoor gedaan op 19 juni was de eerste officiële werkdag in het nieuwe kantoor. Wij zijn nu in het vastgoed nog met de opdrachtgever de casco voorzieningen aan het maken voor de realisatie van een Braziliaans en Japans restaurant. Alle voorzieningen in de vloer worden door ons aangebracht, inrichting is onderdeel van de huurder.”

Ralph laat weten dat het project erg goed en prettig is verlopen en verloopt. Mede door de goede contacten met de bouwteampartners. Weller als opdrachtgever, Wauben als architect, MijnWater als energieleverancier Verwarming en Koeling, Huisman & van Muijen als adviseur, Smeets Bouw als B-aannemer, Croon Wolter & Dros als E-installateur en Breman Utiliteit Zuid voor de Werktuigkundig installaties. In open communicatie is met alle partijen vanuit een bouwkundige plattegrond, naar een ingericht kantoorplan gewerkt. Vervolgens zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden technisch en esthetisch vertaald naar een installatie ontwerp voor de W en E installaties. Vanuit deze plannen zijn de toetsingen gedaan om aan de wensen en eisen van de opdrachtgever te voldoen. De uitvoering is vervolgens in volledige gezamenlijkheid tot een samengesmolten planning gebracht. Het totale resultaat uit technisch en esthetisch oogpunt is een fantastisch en overtreffend resultaat.”

Breman 07
Breman 01