DSC_0048

Archivaris van Breman

Het staat niet in zijn functieprofiel, maar Sijm van Lente kunnen we langzamerhand de archivaris van Breman noemen. “Laat ik het zo zeggen, het bijhouden en verzamelen van gegevens, foto’s, documenten en voorwerpen behoort de laatste jaren tot mijn werkzaamheden.” In 2019, hoopt hij deze klus in Genemuiden grotendeels af te hebben. “Maar mochten (oud) medewerkers of wie dan ook nog iets hebben liggen, dan zou het mooi zijn als ik dat mag ontvangen.”

Belangrijke speler
Sijm heeft Breman zien groeien tot het bedrijf dat vandaag de dag een belangrijke speler is in de installatiemarkt. Dat begon voor hem al in ’72 met de ‘intreding’ van de unieke Breman Struc¬tuur. Sijm ging aan het werk als administrateur bij TB, maakte in ’84 mee dat Breman Adminis¬tratie werd opgericht, maar ook de verhuizing in 2005 naar het huidige pand van Breman Centrale Diensten.

Reind Breman
Sijm heeft door zijn taken in het verleden een speciale band met de familie Breman. “Ik trok ook veel met Reind op. Ik sprak hem eigenlijk iedere dag. Kort en krachtig was hij. Als hij een mening had, dan hield hij daar aan vast. Maar hij kon het ook waarderen als je het niet met hem eens was en je standpunt liet weten. Als je goede argumenten had, was hij ook wel flexibel. Maar hij had een goede visie en daarom had hij vaak gelijk.”

Oproep
Zo veel mogelijk archiveren is niet alleen belangrijk vanwege de historische waarde, maar ook om bepaalde zaken vlug terug te kunnen vinden. Sijm heeft daar nu een goede structuur in gevonden. “Alles is gesorteerd en geïnventa¬riseerd. Per bedrijf. Maar ik roep iedereen op om vooral te kijken naar zaken die wij hier kunnen bewaren. Dat kan van alles zijn. Documenten, krantenknipsels, voorwerpen, foto’s, maar ook reclame uitingen of prijzen, noem maar op. Ik ontvang het graag inclusief relevante info.”

Heb je iets of weet je niet of het van belang is? Mail Sijm: s.v.lente@breman.nl.