Werken. Misschien heb je nog geen idee wat je later precies wilt. Of weet je het juist hartstikke goed en ben je toe aan verandering. Maar installatietechniek? Er zijn veel meer opties binnen de Breman Installatiegroep dan je nu denkt!

Werken. Misschien heb je nog geen idee wat je later precies wilt. Of weet je het juist hartstikke goed en ben je toe aan verandering. Maar installatietechniek? Er zijn veel meer opties binnen de Breman Installatiegroep dan je nu denkt!

Majed Estanbli is 26 jaar en is BBL leerling-elektromonteur bij Breman Woningrenovatie. Zes jaar gelden kwam hij vanuit Syrië in Nederland wonen. Nadat hij hier in de horeca en tuinbouw werkte kwam hij via zijn opleiding elektromonteur bij Breman terecht. Zijn periode bij Breman begon met acht maanden stage. Nu is hij BBL-leerling en werkt hij vier dagen per week mee aan veel verschillende projecten en gaat hij één dag per week naar school. In de toekomst wil hij zelfstandig monteur worden en een extra diploma halen voor loodgieter niveau 3.

Elke dag is anders voor Majed, het ene moment bouwt hij een meterkast en weer een andere dag is hij aan het frezen of vervangt hij het hele elektrawerk samen met zijn ervaren collega. Daarbij is hij is trots op zijn werk. ‘’Het maakt me trots als ik iets moois heb gemaakt, bijvoorbeeld het bouwen van een meterkast. Ik maak foto’s van mijn werk, dan kan ik terug kijken naar iets wat ik heb gemaakt.’

Zijn advies voor mensen die in de installatietechniek willen werken is dat je je moet verdiepen in het vak, en niet bang moet zijn om fouten te maken. De vrijheid en de mogelijkheden om vragen te stellen binnen Breman vind hij erg prettig.

Majed vertelt meer over zijn ervaringen bij Breman. Bekijk hiernaast de video!

Dit is Soeshma Ganpat, 38 jaar en onderhoudsmonteur bij Breman Woningbeheer. Na postbode en schoonmaakster te zijn geweest bij Breman gingen haar de vingers jeuken voor de installatietechniek. Een mannenwereld? Zeker niet! Soeshma is een van de vele voorbeelden dat vrouwen meer dan ooit in het installatie vak horen. ‘’Informeer naar de mogelijkheden, loop een dagje mee en weet dat je niet de enige vrouw bent die in de installatietechniek wil werken! Neem een voorbeeld aan mij’’ vertelt ze glimlachend. Ze is leergierig en geeft aan Breman dankbaar te zijn voor de mogelijkheden die heeft gekregen.

Bij de bewoners langsgaan vindt ze het leukst. Als ze aan Soeshma vragen of ze de volgende keer weer wilt komen hoopt ze altijd van wel. ‘’Ik ben trots als ik een veilige situatie achterlaat.’’ Dat veel mensen denken dat vrouwen geen technisch inzicht hebben kan ze wel om lachen. Dat is echter wel een vooroordeel wat de wereld uit moet vindt Soeshma.

Wil je meer weten over Soeshma en over haar bevindingen? Bekijk dan hier de video.

Bryan Binnekamp is18 jaar, en is leerling-elektromonteur bij Breman. Dit is Bryan zijn eerste opleiding. Hij volgt een studie tot elektromonteur en wil daarna graag doorleren voor loodgieter niveau 3. Bryan vindt de diversiteit van zijn werk het leukst. Hij vertelt dat er progressie zit in zijn werk. Daar is hij het meest trots op. Eerst duurde het een dag om een ketel te vervangen en nu lukt dat binnen een paar uur!

Breman biedt veel voor studenten. Zo ook voor Bryan. Hij vindt dat er goede begeleiding is voor de werk- en school combinatie. ‘’Er wordt gebruik gemaakt van de Breman Academy waar je goed wordt geholpen met je toetsen en praktijkopdrachten.’’ Daarnaast is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht op maat ‘’Door mijn ADHD verlies is soms mijn focus, Breman helpt mij hierbij door eens in de zoveel weken een gesprek te hebben’’.
Wil je meer weten over zijn ervaringen als leerling-elektramonteur? Kijk dan snel de video.

Mirjam van Dijk is twintig jaar en stagiaire Marketing Communicatie bij Breman. Na haar MBO opleiding Travel & Hospitality heeft ze ervoor gekozen om door te leren en koos de studie Communicatie op het HBO. Na een online coronajaar kon ze dan eindelijk fysiek naar stage.

De afwisseling van de werkzaamheden vindt ze het leukst. ‘’De diversiteit spreekt mij heel erg aan. Zo schrijf ik teksten voor de website en socialmedia kanalen, maar ook haal ik zelf de content bij verschillende vestigingen op en monteer ik dit.’’ Het meedraaien met een bedrijf voor een bepaalde tijd leert ze het meest van. ‘’Door mijn praktijkstages leer ik het beste. Ik zie wat de werkzaamheden inhouden en voer ze uit. Bij Breman merk ik dat ondanks de grootte van het bedrijf, er echt tijd wordt gemaakt voor persoonlijke begeleiding en aandacht.’’

Wil je meer weten over Mirjam haar stage ervaring bij Breman? Kijk dan de video.

Max Rook werkt sinds 2019 bij Breman. Hij kwam binnen en ronde al snel zijn opleiding tot ‘Eerste monteur service en onderhoud’ af. Hij wilde meer uitdaging en is nu bezig met zijn derde opleiding: ‘Tekenaar Ontwerper werktuigbouwkundige installaties’. Max: “Ik houd mij bezig met bedrijfscertificering in het kader van kwaliteitswaarborging. Daarnaast zit ik in de technische commissie. Hier komen technische vragen terecht waar wij dan een oplossing voor zoeken”. Ook wil Max meegeven dat Breman veel kansen bied om door te leren binnen de techniek.

Meer weten over hoe Max bij Breman terecht is gekomen en heb je nog wat goede tips nodig? Kijk dan snel de video’s!