IMG_8353-scaled_2000x426_acf_cropped

Warmtepompschoorsteen

De warmtepompschoorsteen (LWP) is een goed voorbeeld van de durf en innovatiekracht van de Installatiefabriek. In 2016 kregen we de vraag om een detail te ontwerpen waarbij het buitendeel van de lucht/water-warmtepomp op een hellend dak te kunnen plaatsen. Hierdoor is de aangescherpte regelgeving met betrekking tot geluid van deze buitendelen beter te ondervangen.

Belangrijke factor hierbij is het service-aspect: het buitendeel moet bereikbaar blijven voor onderhoud, want anders zadelt het de woningeigenaar met hoge onderhoudskosten op. De derde versie van de warmtepompschoorsteen is voorzien van een serviceluik. We denken niet alleen in een fraaie oplossing die voldoet aan de regelgeving, maar ook aan de total costs of ownership in de vorm van lagere onderhoudskosten door de warmtepomp bereikbaar te houden voor goed en gedegen onderhoud.

Standaardiseren van maatwerk

Het parametrisch ontwerpproces zorgt ervoor dat de kap voor elk project of type warmtepomp in een andere afmeting, afwerking of kleur kan worden geproduceerd, zonder dat hier meerkosten voor in rekening hoeven te worden gebracht. Dát is een mooi voorbeeld van het standaardiseren van maatwerk.

De warmtepompschoorsteen kan voor detaillering geleverd worden aan de kappenleverancier, inclusief alle aansluitingen en het buitendeel erin. Hierdoor hoeft na plaatsing op de bouw enkel nog maar de aansluitingen op de binnen-installatie gemaakt te worden, en kan perfecte werking worden gegarandeerd. Het rendement van de warmtepomp blijft overeind zonder toepassing van extra componenten om de luchtstroom te waarborgen.

DCIM100MEDIADJI_0608.JPG
02
LWP schoorsteen
LWP (1)
IMG_8353
DCIM100MEDIADJI_0610.JPG