breeam-Referentieproject_Breman_Zwolle_pand

BREEAM-NL project

Het bestaande kantoorgebouw van Breman Zwolle is geüpgraded en uitgebreid.

Vraag opdrachtgever Breman Beheer

De opdrachtgever stelde zich ten doel om energiezuinige en duurzame huisvesting te ontwikkelen. Een kantoorgebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd en aansluit bij de omgeving. Duurzaamheid én aandacht voor mens en omgeving in optima forma. Dit stond centraal bij de uitbreiding van het kantoor van de vestiging van Breman Zwolle. De gebruiker van het kantoor wilde graag het BREEAM certificaat ‘very good’ halen.

Oplossing Breman

Het gebouw voldoet na de verbouwing aan de eisen van deze tijd. Het gebouw heeft een ijsbuffer die in de winter warmte en in de zomer koude levert. Het energiegebruik wordt gereduceerd door ruim 60 m² aan zonnepanelen op het dak wat zeker 11.000 kWh per jaar opwekt. Het ontwerpteam heeft zich ingespannen om actief te zoeken naar mogelijke verbeteringen ten aanzien van de BREEAM-NL score tijdens de ontwerp-, bestek- en bouwfase. Breman Zwolle heeft met dit project het BREEAM-NL ‘very good’ certificaat behaald. Op de negen onderdelen van de BRL-2011 v1.0 werd een score gehaald van 59% door o.a. de ijsbuffers en warmtepompen.

Projectgegevens

W-installaties: verwarmings- en koelinstallatie bestaande uit klimaatplafonds, vloerverwarming, ijsbuffers, warmtepompen.
Luchtbehandelings-sanitaire en regelinstallaties met gebouwbeheersysteem.

E-installaties: licht-, kracht-, brandmeld-, data-, inbraak- en toegangscontroleinstallaties, zonnepanelen en laadpalen.