Het_Goed_te_Apeldoorn

Het Goed in Apeldoorn

Gezondheid Onder Eén Dak, het Goed in Apeldoorn; een dynamisch complex dat is opgezet volgens het Kulturhus-principe. Diverse zorgfuncties vinden hier een plaats, in de directe nabijheid van elkaar. In het multifunctionele gebouw bevinden zich onder andere een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapie, logopedie en een parkeergarage. Op de hoger gelegen verdiepingen bevinden zich 65 stuks zorgappartementen en reguliere appartementen.

Vraag opdrachtgever

De vraag bij dit project was een duurzaam en energetisch gunstig ontwerp. Tevens een flexibel gebouw zodat wijzigingen in de toekomst gemakkelijk op te vangen zijn. De doelstelling was de installaties zodanig te ontwerpen dat de onderhoudskosten beheersbaar waren en een veilige omgeving voor de gebruiker zou creëren.

het-goed-referentieproject_Het_Goed_te_Apeldoorn
Het_Goed_te_Apeldoorn_bovenaf

Onze oplossing

Doordat het project meerdere functies omvatte hadden we te maken met wensen en eisen van de opdrachtgever en een aantal gebruikers. Door een goede en heldere communicatie is aan ieders wensen tegemoet gekomen waardoor er nu een prachtige multifunctioneel gebouw is gerealiseerd met tevreden gebruikers.

W-installatie: verwarmingsinstallaties, koude en warmte verdeling, vloerverwarming/ koeling, luchtbehandelingsinstallaties met warmtewielen en wtw-units, sanitaire installaties, regeltechnische installaties met gebouwbeheersysteem, parkeergarageventilatie.

 

Projectgegevens Het Goed te Apeldoorn

Opdrachtgever: De Goede Woning te Apeldoorn
Opgeleverd: maart 2011
Projectomvang: 10.500 m2
Bouwvorm: bouwteam
W-installatie: Breman Zwolle
E-installatie: Breman Kloekke Elektrotechniek