20210326_125839

Prinsessesingel Venlo: van kantoorpand naar studentenwoningen

Wat een transformatie. Het voormalige kantoorpand van het UWV aan de Prinsessesingel in Venlo is volledig omgetoverd tot studio’s voor studenten. Met het centrum van Venlo op loopafstand. Breman Utiliteit Zuid heeft in een jaar tijd een volledig renovatieproject opgeleverd. Vorig jaar juli zijn ze dit project gestart in opdracht van de Lebe Groep. Dit was het eerste project voor deze opdrachtgever, maar zeker niet de laatste.

In drie fases

Het project is in drie verschillende fases uitgevoerd. De laatste fase is inmiddels ook gereed, op de begane grond is alleen de basisventilatie aangebracht voor de horeca, de rest moet nog worden verbouwd als er een nieuwe huurder is. Het project ging dus om een verbouwing van een oud kantoorpand tot studentenstudio’s op de 1e t/m 3e verdieping en horeca op de begane grond.

Van boven naar beneden

Tijdens de eerste fase zijn ze aan de slag gegaan op de 3e en 2e verdieping. Op elke verdieping zijn 12 studentenstudio’s gerealiseerd. Breman Utiliteit Zuid heeft gezorgd voor de vuilwaterafvoeren, de waterleidingen en het sanitair. Van de bestaande radiatoren hebben ze de kranen vervangen door thermostaatkranen en de voetventielen vervangen. Onderaannemer Bo-Air heeft gezorgd voor zowel de luchttoevoer als -afvoer. Voor de opwekking van het warmwater is er gekozen voor een horizontale boiler boven het plafond van de badkamer van elke studio. Zo heeft elke studio dus een eigen voorziening, zonder dat dit ruimte inneemt. Slim opgelost.

Enorme joekel

Hierna was de technische ruimte aan de beurt. Fase twee ging hiermee van start. De oude cv-ketels zijn vervangen door twee wandketels, inclusief een nieuwe verdeler die op locatie is gebouwd. De bestaande luchtbehandelingskast is vervangen door twee wtw-units geleverd door Western. Een enorm apparaat. De bestaande koelmachine is afgetapt en vervangen door een warmtepomp, ook geleverd door Western. A&S System Integrators heeft de hele meet en regeltechniek verzorgd.

Trots

Roger Goertz was projectleider voor deze transformatie. “We hebben de hele technische ruimte opnieuw opgebouwd. Nu extra duurzaam. Op de eerste verdieping zijn nu ook 12 studentenstudio’s gerealiseerd, volgens hetzelfde principe als de eerste fase. De begane grond is aangepakt op cv- en luchtzijdig gebied. De radiatoren zijn voorzien van nieuwe thermostaatkranen. De bestaande luchtkanalen en roosters zijn vervangen door nieuwe. Wat er met de begane grond gaat gebeuren weten we nog niet, maar zeer waarschijnlijk mogen we die ook netjes afronden voor de nieuwe horecaondernemer. ” Hij is met recht trots op het resultaat en verwacht nog wel meer te gaan doen voor opdrachtgever Lebe Groep.

20210302_120428
20210326_125839
20210302_120801
20210302_120521
DSC_0162