stadhuis_275662880

Stadhuis Maastricht

Het stadhuis van Maastricht is één van de belangrijkste rijksmonumenten van Nederland. Het stadhuis bevat authentiek historisch materiaal waaronder monumentale plafonds, monumentaal behang en wandkleden.

Vraag opdrachtgever

De opdrachtgever wil het klimaat in de stijlkamers verbeteren zodat hier voor de gebruikers een goed (werk)klimaat ontstaat. Door deze klimaatverbetering worden de aanwezige kunst, monumentaal behang en de wandkleden beschermd tegen versnelde veroudering. Het gehele pand wordt voorzien met restwarmte vanuit de nabij gelegen papierfabriek. De technische ruimte wordt hiervoor geheel aangepast, waardoor een verduurzaming van het gebouw wordt behaald.

stadhuisKOG_9776
stadhuisKOG_9888
stadhuis_275662880

Onze oplossing

Werken in een historisch gebouw vereist een hoge mate van inzicht, kennis en professionaliteit, wat wordt bereikt door de samenstelling van het engineeringsteam. Voor de start van uitvoering zullen met dit engineeringsteam alle beoogde B- /E- /W- werkzaamheden worden verkend en in beeld gebracht. Deze aanpak heeft ten doel het zeker stellen en optimaal beschermen van het monumentale karakter van het pand en de daarin aanwezige (kunst)historische voorwerpen.

 

Projectgegevens

  • Opdrachtgever: Gemeente Maastricht
  • Opgeleverd: maart 2017
  • Projectomvang: € 1.865.000,00
  • Externe adviseur: Huygen Installatie Adviseurs te Maastricht
  • Bouwvorm: Nationale openbare aanbesteding met voorselectie
  • Breman bedrijf/bedrijven die aan het project meewerkten:
    W & E installatie: Breman Maasland
    M & R Techniek: Breman Zwolle