margaretha-referentieproject_Margaretha_te_Kampen_zij_aanzicht

Woonzorgcentrum Margaretha in Kampen

Het verzorgingshuis Margaretha van woonzorgconcern IJsselheem is geheel vernieuwd door nieuw- en verbouw. Het bestaat uit 31 huurappartementen, 19 ruime koopappartementen, 61 zorgeenheden, restaurant, keuken en een parkeergarage.  In dit complex is een rijksmonument (Broekema, 1931) opgenomen.

Vraag opdrachtgever DeltaWonen

Een mooie woonplek creëren voor mensen met of zonder directe zorgvraag in het historische stadscentrum van Kampen. De zorgeenheden moeten zijn gericht op bewoners die zorg nodig hebben en de appartementen op zelfstandige bewoning.

Onze oplossing

Breman Zwolle heeft veel aandacht besteed aan de afwerking van de (zorg)appartementen. Het comfort voor de bewoners stond immers centraal. De toegepaste installatieonderdelen zijn daarom zorgvuldig geselecteerd. Hierbij is vooral gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid.

W-installaties: verwarmings- en koelinstallatie bestaande uit o.a.:  betonkernactivering, warmte en koude -opslag, warmtepompen, zonnecollectoren, parkeergarageventilatie, warmwatertapsysteem. Luchtbehandelings-, sanitaire- en regeltechnische installaties met gebouwbeheersysteem.

 E-installaties: licht-, kracht-, brand-, ontruimings-, verpleegoproep-, aarding-, bliksem-, personenzoek-, zonwering-, intercom-, CCTV-, audioinstallatie en toegangscontrole.

Projectgegevens Woonzorgcentrum Margaretha

Opdrachtgever: DeltaWonen te Zwolle
Opgeleverd: juli 2016
Projectomvang: 13.075 m2
Bouwvorm: bouwteam
W-installatie: Breman Zwolle
E-installatie: Breman Kloekke Elektrotechniek