jan evertsen

Rotterdam – Jan Evertsenplaats

Welke Rotterdammer kent ze niet? Aan de Lijnbaan in hartje Rotterdam liggen de monumentale woongebouwen van de Jan Evertsenplaats.

Na zestig jaar zijn de sociale woningbouw-woningen toe aan een grondige renovatie. Vestia, met aannemer Van Wijnen Stolwijk, gaat de werkzaamheden uitvoeren en vroegen Breman Woningbeheer de Energie-indexering voor hun rekening te nemen. Het Energielabel Team heeft de 0-meting uitgevoerd en de huidige Energielabels bepaald. Na het bepalen van deze Energielabels is samen met de aannemer de materialen bepaald en berekend wat het effect van deze energiebesparende maatregelen is op de Energielabels. Nu de maatregelen zijn geselecteerd zal Breman, als Intermediair namens Vestia, de STEP-subsidie aanvragen. De totale subsidiesom bedraagt ruim €400.000,-.

In het derde kwartaal 2018 start aannemer Van Wijnen Stolwijk met onder andere de kozijnen, ramen, vloeren, trappen en deuren te vervangen. Ook zorgen ze voor betere isolatie en ventilatie. Elke woning is anders en de precieze werkzaamheden verschillen per woning. Wanneer alle werkzaamheden zijn uitgevoerd zal Breman Woningbeheer opnieuw de Energielabels bepalen en kan de subsidie worden verstrekt. Alle woningen zullen na de renovatie label A krijgen en we zijn trots hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Naamloos