Header-Duurzaam-Woningbeheer-2_2000x420_acf_cropped

Verduurzaming bestaande bouw

Onze opgave in 2050

Alle woningen zijn in Nederland energieneutraal in 2050. Een opgave waar we samen voor staan.

Wat betekent dat?

Een energieneutrale woning is een woning waarvan het gebouw gebonden verbruik op jaarbasis niet meer bedraagt dan de energie die door de woning zelf kan worden opgewekt.

 

Hoe dan?

Voor nieuwbouw zijn er voldoende passende oplossingen voor handen. Bij de bestaande bouw lopen we tegen grenzen aan. Want wat als uw woningen niet geschikt zijn voor zonnepanelen? Er geen ruimte is voor een warmtepomp? Welke mogelijkheden zijn er dan? Er wordt dan snel gedacht aan een complete Nul-op-de-Meter renovatie. Tegen hoge investeringen en ingrijpend voor de bewoners. En waarbij u nu al moet kiezen voor techniek die nog steeds verbeterd wordt en in ontwikkeling is. Maar is dit nodig?

Breman Woningbeheer biedt een alternatief

Wij geloven in een stapsgewijze invoering van verduurzamingsmaatregelen. Afgestemd op uw meer jaren onderhoudsbegroting, natuurlijke vervangingsmomenten, beschikbare budgetten en de staat van uw huidige bezit. En u over de meest recente techniek kunt beschikken.

Breman Duurzaam Woningbeheer; een hybride methode waarbij in stappen wordt toegewerkt naar een energie neutrale woning. De methode is opgebouwd uit modules die los van elkaar worden toegepast of in combinatie met elkaar. Met als doel energie neutrale én betaalbare woningen!

Naar energieneutraal in het tempo waarin u het het beste uitkomt.

Dus geen hoge investeringen in één keer maar:

  • Beheersbare kosten; investeringen verspreidt over meerdere jaren
  • No-regret; toepassingen lopen mee met de nieuwste ontwikkelingen
  • Beperkte impact voor uw bewoners

Wat kunnen we voor u doen?

Weten hoe we Duurzaam Woningbeheer kunnen toepassen op uw woningen? We komen graag bij u langs zodat we samen kunnen inventariseren welke mogelijkheden Duurzaam Woningbeheer u biedt.