IMG_0334

Kameleon Breman Kampen is multifunctioneel

Multifunctioneel, breed inzetbaar, veelzijdig: zo maar wat eigenschappen die je Breman Kampen kan meegeven. Eén specifiek etiket kunnen we dan ook niet op deze vestiging plakken. Maar wat doen ze allemaal precies?

Breman Kampen is onder meer met werkzaamheden op het gebied van duurzame technieken (zoals zonnepanelen of warmtepompen) allround te noemen. Ze werken nauw samen met partners als het gaat om bijvoorbeeld nieuwbouw van woonarken of studentenhuisvesting en bij complexmatige renovatieprojecten.

Breman Kampen telt vier locaties en ze werken momenteel in totaal met circa zeventig medewerkers. In Kampen houden ze een kantoor (met magazijn), maar sinds kort hebben ze om de hoek een prefab-afdeling en opslagruimte er bij. In Dronten wordt gewerkt met PV Systems en Breman Kampen Duurzaam en in Urk werken ze bij ABC Arkenbouw. “Onze kracht ligt hem in de samenwerking. Wij doen projecten niet alleen, maar we trekken met partners op. Daar zijn we sterk in”, vertelt directeur Lex Drenth.

Familie

Onlangs kregen ze in Kampen de familie Breman op bezoek om ze meer te vertellen over alle werkzaamheden. “Een mooie gelegenheid onze veelzijdigheid te tonen”, vertelt Lex. Elektra, led-verlichting, renovatie, kantoorinrichting, pv-systems, arkenbouw, prefab badkamers bij HPB … ga zo maar door. Niet voor niets vind je Breman Kampen terug binnen de divisie Specials, want feitelijk doen ze bijna alles. “Als voorbeeld, de samenwerking die we met ABC Arkenbouw hebben, daar werken we samen aan diverse waterwoningen op Urk. Daar verzorgen we de gehele technische installaties”, somt Lex op. Een van de laatste ‘grote projecten’ die ‘gegund’ is aan Breman Kampen is de Leemanstoren in Den Haag. Hier worden ruim 480 studio’s voor studenten gerealiseerd. Een opdracht met een grootte van ruim 4,5 miljoen euro. Lex gelooft in een langdurige samenwerking met een klant/opdrachtgever. “Als wij de projecten uitvoeren willen we dat niet alleen goed doen, maar ook als er vragen of problemen zijn, dan willen we die oplossen. We proberen vooruit te denken, nieuwe ontwikkelingen toe te passen. Als je dit zelf invult, oppakt en transparant bent in alles, waarom zouden ze dan naar een ander gaan?” De familie kreeg tijdens het bezoek een letterlijk kijkje in de keuken, want terwijl Lex vertelde over de diverse projecten, werd er op de achtergrond flink door gewerkt.

Efficiënt

Een sterk punt van Breman Kampen is ongetwijfeld de intentie om zaken efficiënt aan te pakken. Recent voorbeeld zijn de reeks badkamers die ze samen met HPB (Hele Perfecte Badkamers) aan de lopende band gereed maken voor transport en plaatsing. “Daar hebben we samen gekeken naar de meest effectieve manier om de prefab badkamers gereed te maken, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Dat is een proces dat we voortdurend volgen en aanpassen, want ook gaandeweg komen we er achter dat sommige dingen beter kunnen. Zo heeft Breman Kampen bij HPB in Veenendaal een eigen stuk ruimte ten behoeve van de prefab-afdeling in het pand.” Ook ontwikkelde ze zelf karretjes met geprefabriceerd sanitair, geschikt voor transport. Het tekent de veelzijdigheid van kameleon Breman Kampen.

IMG_0343
luchtfoto