hogerop_1024x421_acf_cropped

Droogstapelwoningen Hurdegaryp

Het blijft een bijzonder gezicht, woningen die in een dag worden gebouwd. Breman Drachten is dan ook trots dat de eerste serie woningen in Hurdegaryp mede dankzij de inzet van Breman Drachten zijn gebouwd.

Het gehele project in Hurdegaryp behelst achttien droogstapelwoningen. Het gaat om een samenwerking met bouwbedrijf Dijkstra Draisma. In de woningen wordt de Itho Daalderop lucht/water warmtepomp HP-S geplaatst. Deze warmtepomp is geïntegreerd in een unieke schoorsteen van Breman op het dak. Het buitendeel van de warmtepomp is van binnenuit gemakkelijk servicebaar. De binneninstallatie wordt via een SKID (door Breman) kant en klaar op de bouwplaats aangeleverd en in de woning gehesen. Zo wordt een woning in één dag in elkaar gezet.

Wat is een droogstapelwoning?
Bij een droogstapelwoning is er sprake van een volledig geïndustrialiseerd proces. De woning is energieleverend (gasloos), vochtvrij, demontabel en dus binnen één dag opgezet. De vloer is voorzien van alle installaties. De wanden zijn strak en voorzien van elektra. Dankzij de SKID is het enkel nog stekkeren en koppelen op de bouwplaats. De geprefabriceerde meterkast wordt direct aangesloten op de nutsvoorzieningen. De gevels zijn geproduceerd in de eigen fabriek en voorzien van kozijnen en bovendien 92% circulair. De badkamer en toilet worden als prefab units in de woning geïnstalleerd.

 

 

huis in 1 dag
hurdegaryp
skid