DSC_0048

Maastrichtse historie in ere hersteld

Zeg je Sphinx, dan gaat er bij veel mensen wel een lampje branden. In vele huishoudens hing of hangt er van dit merk wel een wc-pot of een wastafel. Sphinx is een begrip in Maastricht en omgeving. Inmiddels is het voormalige industrieterrein, waar Sphinx ooit huisvestte, getransformeerd tot een woon- en cultuurwijk. Breman Maasland is trots dat ze voor in ieder geval drie woonblokken de complete installaties mogen verzorgen. Tevens is een start gemaakt met twee woonblokken. Zo laat Breman sporen na op een plek, die bekend staat als de bakermat van de Maastrichtse industrie.

Glimlach
Projectleider Jeroen Nijssen van Breman Maasland loopt met een grote glimlach over het terrein en wijst aan waar de werkzaamheden van Breman daadwerkelijk plaatsvinden. “We zijn verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige werkzaamheden. Dus dan moet je denken aan de cv- en loodgietersinstallaties voor 70 huurappartementen, 36 grondgebonden woningen en 45 luxe koopappartementen in totaal voor de eerste fase. Fase twee bestaat uit twee woonblokken, 69 appartementen en 92 studio’s.”

Geschiedenis
Jeroen erkent de unieke plek: “Het is een locatie met geschiedenis”, maar zonder moeite schakelt hij over op het zakelijke deel. “In alle woningen zit vloerverwarming. Deze worden gevoed door het stadsverwarmingsnet, waarmee ze de woning ook kunnen koelen. Dit gaat om een nieuw concept, dat door de nutsbedrijven voor deze locatie is ontworpen.”

Meedenken
De aannemer heeft voor Breman gekozen omdat ze in het voortraject als bouwpartner is geselecteerd. “We hebben kunnen meedenken over het concept dat in de woningen is gemonteerd. In het halve jaar voorbereidingstijd zijn we gestart met het engineren van de parkeerkelder. Nadat de tekeningen gereed waren, zijn we begonnen met het uitbesteden van de werkzaamheden in de kelder. Een derde partij maakt de sprinkler en de brandmeldcentrale/parkeergarageventilatie. En onze zusteronderneming Breman Utiliteit Zuid heeft de algemene voorzieningen gemaakt in de parkeerkelder.” “Alleen al vanwege de historie van deze omgeving zijn we als Breman Maasland trots dat we aan dit prestigieuze project in Maastricht mee hebben mogen werken.” Een mooie (nieuwe) bijdrage aan een rijke geschiedenis.

Eind 2023 moet het volledige project gereed zijn.

DSC_0012
DSC_0063
DSC_0137