"Duurzaam bouwen is geen afdeling, het is een mindset"

14 februari 2019

‘Duurzaamheid is geen wens, maar noodzaak’, ‘Duurzaamheid is geen afdeling, het is een mindset’, aldus enkele uitspraken tijdens de opening van het Duurzaam Gebouwd Congres in Leeuwarden. De essentie voor het congres is dus wel duidelijk, de focus (ook dat bleek al snel) zal met name liggen in hoe de belanghebbende partijen gaan samenwerken en bovendien dat we daarin best de wettelijke grens mogen ‘overschrijden’.

Breman is de gehele dag aanwezig tijdens het congres om kennis te delen, maar ook om te kijken waar we vanuit onze specialiteiten onze rol in die samenwerking kunnen waarborgen. Sterker nog, dit kennisevent staat bol van sprekers en van workshops. Een van die workshops wordt gegeven door Mark Sprenkels, Technisch Adviseur Duurzame Warmteoplossingen binnen Bremen gegeven.

Verduurzaming gaat niet alleen om de realisatie van een duurzaam gebouw, renovatie of woningverbetering maar zit juist in cruciale keuzes voorafgaand aan een project. Kortom: waar zitten in die belangrijke samenwerking de successen én valkuilen? Wordt vervolgd.