Breman Drachten en Breman Service Drachten op Techniek Tastbaar

30 oktober 2017

Op vrijdag 3 november staan de twee Breman bedrijven in Noord Nederland op het evenement Techniek Tastbaar. Zowel Breman Drachten als Breman Service Drachten vind je tijdens dit evenement bij CSG Liudger in Drachten.

Ontmoeten wij jou ook?

Het aantal vacatures in de techniek stijgt. Dat klinkt goed! Toch blijkt het erg lastig voor de bedrijven om goede technische mensen te vinden. Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en kiezen te weinig voor een technische opleiding.

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee en een biologisch zuivelbedrijf of bijvoorbeeld het ziekenhuis: techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris. Maar hoe kun je jongeren enthousiasmeren voor de techniek? De TechNetkring Drachten, een samenwerkingsverband van scholen en ondernemers heeft de handen ineen geslagen, want ondanks deze positieve berichten is het beeld dat leerlingen hebben van techniek beperkt. Projectleider John van Mierlo: “We willen als ondernemers en docenten de leerlingen inzicht geven in de vele mogelijkheden die techniek biedt. Door het te ervaren kunnen zij ontdekken wat bij hen past en of techniek een optie is. Daarom kunnen leerlingen techniek komen ervaren op vrijdag 3 november as. tijdens Techniek Tastbaar bij CSG Liudger in Drachten.”

De breedte van techniek

Op vrijdag 3 november wordt bij CSG Liudger een groot event georganiseerd waarbij de technische ondernemers uit de regio laten zien wie ze zijn en wat ze doen. De leerlingen kunnen techniek zelf ervaren. De deelnemende bedrijven komen uit verschillende branches en geven hiermee een breed beeld van de mogelijkheden in de techniek, zoals: installatietechniek, landbouwwerktuigen, autotechniek, oppervlaktebehandeling, automatisering, metaalbewerking, waterschap, tweewielers, aandrijftechniek, gevelbouw, scheepsbouw., woningbouw en techniek in de zorg. De bedrijven komen dus letterlijk naar de leerlingen toe! Uiteraard zijn ouders ook van harte welkom. Breman Drachten en Breman Service Drachten zijn als bedrijven ook aanwezig op dit evenement.

Dat betekent dat je niet alleen tijdens deze dag meer te weten komt over wat techniek je allemaal kan bieden, maar ook wat het inhoudt bij Breman te werken. Zien we je dan?

Kom langs en beleef techniek, vrijdag 3 november 2017 van 14.00 uur tot 21.00 uur bij CSG Liudger, Leerweg 2 in Drachten.