Breman en ClimaTech slaan handen ineen voor de nieuwbouw van de ziekenhuisapotheek Antoni van Leeuwenhoek - NKI

7 juni 2018

Breman Utiliteit en ClimaTech slaan de handen ineen voor de nieuwbouw van de ziekenhuisapotheek van het Antoni van Leeuwenhoek – NKI in Amsterdam. In de afgelopen maanden is de verificatiefase succesvol afgerond en inmiddels is de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend. In de komende periode start de uitvoeringsperiode en wordt de apotheek gebouwd. De oplevering staat voor eind 2019 gepland.

Samenwerking een feit
In het najaar van 2017 schreef het Antoni van Leeuwenhoek – NKI diverse bedrijven aan voor de nieuwbouw van de ziekenhuisapotheek. Eind december 2017 werd bekend dat de combinatie Breman – ClimaTech het beste plan voor dit uitdagende project heeft ingediend. Hiermee werden zij de eerste gegadigde voor de opdracht en uitgenodigd voor de verificatiefase, waarin de inschrijving getoetst werd aan de bestek stukken van Royal Haskoning DHV. De taken en verantwoordelijkheden van alle betrokken partijen zijn nu vastgelegd in de aannemingsovereenkomst, waarmee de verificatiefase succesvol is afgerond en de samenwerking tussen het Antoni van Leeuwenhoek – NKI en Breman – ClimaTech een feit is.

Het project
Het project heeft een vloeroppervlak van ca. 7700m² opgedeeld in diverse functies. Het nieuwe logistieke centrum wordt ondergebracht op de begane grond. Op de eerste verdieping is een nieuwe MER gepland met kantoor. De productieapotheek is ontworpen op verdieping twee tot en met vier. De vijfde verdieping is gereserveerd voor techniek en de zesde verdieping omvat een zogenaamde ‘kantoorlaag’. Voor dit project levert de combinatie Breman-ClimaTech alle medische gassen, werktuigkundige-, elektrotechnische-, regeltechnische-, cleanroomtechnische- en VHP-installaties.

Mooie samenwerking
“Al eerder werkten we in de combinatie Breman – ClimaTech succesvol samen, we zijn voor elkaar dan ook bekende partijen. In 2014 realiseerden we samen de tijdelijk farmaceutische productieruimte in het MC Slotervaartziekenhuis ten behoeve van het Antoni van Leeuwenhoek. We zijn blij met deze mooie samenwerking en prachtige opdracht. We kijken ernaar uit om de nieuwe farmaceutische faciliteit te mogen realiseren én onderhouden”, zo laat de ziekenhuisapotheek weten.

Breman
Breman Utiliteit maakt onderdeel uit van de Breman Installatiegroep; een landelijk werkende groep van gespecialiseerde installatiebedrijven op het gebied van woningbeheer, woningbouw, utiliteitsbouw, schoorsteentechniek en dakbedekking. De Breman Installatiegroep telt 36 bedrijven en circa 1.500 medewerkers in Nederland en Duitsland.

Breman Utiliteit is een veelzijdige en ervaren installatiespecialist. Wij ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren hoogwaardige en duurzame werktuigkundige-, elektrotechnische, klimaat- en regeltechnische installaties binnen de utiliteitssector.

ClimaTech
ClimaTech is al meer dan 25 jaar een vooruitstrevende partner in de markt van cleanroom technologie en biedt steeds een volledig uitgewerkt totaalconcept dat voldoet aan de eisen van de opdrachtgever en die van de sector. Ook heeft ClimaTech de expertise om naast het bouwproces van de cleanrooms ook de validatie en het onderhoud en beheer ervan over te nemen om zo de klant over het hele proces te ontzorgen.

persbericht1
persbericht2