AVL--1-2

Breman Utiliteit Zwolle levert cleanrooms op voor Antoni van Leeuwenhoek

7 mei 2020

Onlangs heeft Breman Utiliteit Zwolle officieel de installaties overgedragen van de nieuwbouw aan Antoni van Leeuwenhoek. Daarmee was de totaal oplevering een feit. Antoni van Leeuwenhoek, hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut in Amsterdam, beschikt nu over een uitbreiding van het Farmaceutisch Centrum, een Goederen Ontvangst Centrum en een datacentrum. Voor dit project verzorgden we alle werktuigkundige, elektrotechnische en regeltechnische installatie. Breman Utiliteit Zwolle werkte voor dit project samen in een unieke combinatie met ClimaTech.

Het totale project van ongeveer 7.000 m2 had een doorlooptijd van een jaar. Daaraan ging een verificatiefase van drie maanden vooraf. Tijdens deze fase zijn met de opdrachtgever en haar adviseurs het technische ontwerp en de uitgangspunten in detail doorgenomen om verstoringen in de uitvoering te voorkomen. Deze fase bewees z’n nut: het project is met een minimum aan verstoring en restpunten binnen de gestelde tijd opgeleverd.

Aan zowel de uitvoering als de oplevering werden hoge eisen gesteld. “De validatie van de cleanrooms en de steriele ruimten is succesvol afgerond, zelfs de technische ruimten zijn zeer schoon opgeleverd. In de cleanrooms wordt straks belangrijk onderzoek gedaan en medicijnen ontwikkeld én geproduceerd in de strijd tegen kanker.” aldus JurjanVeenstra, projectleider Breman Utiliteit. “Dragen we de instructies bij installaties vaak over aan de gehele technische dienst, hier gaven we geheel in lijn met de RIVM richtlijnen  instructies aan een beperkte groep. Dat maakt een oplevering in deze tijden wel bijzonder.”

(Foto’s: V. Kleingeerts)

AVL--1-8-2
AVL--1-17
AVL--1-11
AVL--1-6
AVL--1-24
AVL--1-22
AVL--1-34
AVL--1-38