20150309_155929

Breman Woningbeheer Noordwest werkt aan verduurzamingsproject Hoofdenburg

13 juli 2021

Eén van onze opdrachtgevers in het Noordwesten is woningcorporatie Eigenhaard. Ook zij zijn op zoek naar mogelijkheden om te verduurzamen. Samen met Vaillant is Breman Woningbeheer Noordwest daarom op zoek gegaan naar woningen waar ze een verduurzamingsproject konden opstarten. Aan de Hoofdenburg in Ouderkerk a/d Amstel kwamen ze hier de perfecte woningen tegen.

Verschillende opties

Samen met Vaillant zijn wij de opnames gestart en hebben verschillende verduurzamingsmogelijkheden tegen elkaar afgewogen. Van een collectief systeem tot een individuele optie. Er is gekozen voor individueel per appartement, door middel van een hybride warmtepomp. Het bestaande systeem kan hier prima op aangesloten worden, omdat de nieuwste warmtepomp van Vaillant wel 60 graden kan halen. Daarnaast is Wocozon aangehaakt door Eigenhaard, om ook zonnepanelen te plaatsen. Hierdoor kon er nog meer energie bespaard worden.

Bewoners meekrijgen

Een nieuwe wetgeving over de installatie en het geluid van de warmtepomp gooide helaas wat roet in het eten. We moesten dus op zoek naar geluidswanden en andere oplossingen. Uiteindelijk is de wetgeving uitgesteld en hebben wij binnen de gestelde termijn nog warmtepompen kunnen plaatsen. Waar er eerst nog veel twijfels waren bij de bewoners, draaiden ze helemaal bij toen wij eenmaal aan de gang waren. Door de positieve berichten van de deelnemende bewoners, meldden de andere bewoners zich spontaan ook aan om mee te doen. Tot nu toe zijn er geen storingen geweest, ook niet toen het afgelopen winter flink vroor. Daarmee kunnen wij zeggen dat dit project zeker geslaagd is.

20210310_120302_resized
20210310_112530_resized