Breman Zuid heeft belangrijk certificaat binnen

31 juli 2019

De energietransitie vergt veel van de branche waarin we werkzaam zijn. Dus ook van de bedrijven op zich. Een warmtepomp plaatsen is bijvoorbeeld een hele andere ‘tak van sport’ dan het plaatsen van een cv-ketel. Door het behalen van BRL6000-21 (Ontwerpen, Installeren en Beheren van Energiecentrales van Bodemenergiesystemen), ben je bevoegd zelfstandig warmtepompen te plaatsen. Breman Zuid is het eerste woningbouwbedrijf binnen Breman die dat mag. “We hebben de certificering in huis om warmtepompen met bodembronsystemen te mogen plaatsen”, vertelt Eric Maas, Coördinator Techniek & ICT, met enige trots. Breman Zuid wil met deze certificering niet alleen voorop lopen, maar ook met de vergaarde kennis en kunde klaar zijn voor de toekomst.

“Het grote voordeel daarvan is dat je niet meer gebonden bent aan één of twee vaste leveranciers. Je hebt nu de vrije keuze binnen het eigen merkenbeleid”, licht Eric verder toe. De certificering is noodzakelijk om warmtepompen met bodemenergie te mogen plaatsen. Met een zestal collega’s is de cursus met succes afgerond. “We zijn nu voornemens om meer collega’s de cursus te laten volgen.” Een ander bijkomend voordeel is dat je veel aantrekkelijker bent voor (toekomstige) klanten.

Als certificaathouder ben je in staat zelf handboeken te maken, met daarin de richtlijnen voor het plaatsen van de warmtepompen. De KIWA (verantwoordelijk voor inspectie/auditeren) doet vervolgens de check. Die audit vindt jaarlijks plaats.