Breman Zuid ontwikkelt flexibele rioolontspanning

17 juli 2019

Breman Zuid heeft een ‘flexibele rioolontspanning’ ontworpen. Een nieuw gecertificeerd product op de markt.

De monteurs van Breman Zuid liepen vaker tegen het probleem aan: de aansluiting van riolen op de daktoevoer blijft een moeilijk op te lossen issue. “En nu is er wel een substituut beschikbaar, maar deze is niet gecertificeerd en bovendien te stug”, legt Jeroen Nijboer, Supply chain coördinator bij Breman Zuid uit. Omdat ze vaak op het probleem stuiten en het regelmatig een onprettige werksituatie oplevert, zijn de collega’s op zoek gegaan naar een alternatief. Die bleek er niet te zijn, of in ieder geval geen goede die ook gecertificeerd is. “Dus hebben we uiteindelijk zelf het initiatief genomen”, vertelt Jeroen.

“We zouden kunnen wachten op beweging in de markt, maar we kiezen juist voor deze tactiek.” En zo werd er een ‘programma van eisen’ opgesteld, rubber fabrikanten werden betrokken en samples werden gemaakt. Met de uiteindelijke fabrikant is een eerste functionele flexibele rioolontspanning gemaakt. “Met het definitieve sample zijn we naar Dyka gestapt. Zij zijn marktleider en bovendien zagen ze er heil in. Dat vertrouwen heeft er voor gezorgd dat het product verder is ontwikkeld. En met de juiste certificering is het uiteindelijk in de markt gezet.” Al met al een mooi en bijzonder initiatief dat beloond is met een marktwaardig product.

Het rubberen harmonica gedeelte is maximaal uit te rekken tot 845 mm en in diverse hoeken te buigen, zodat je in één keer een aansluiting kan maken. Aan de ene kant zit een vaste mof met manchetverbinding (ø110 mm) die u bevestigt op de standleiding. Aan de andere kant zit een rubber mof die op een dakdoorvoer van ø110 mm of ø125 mm eenvoudig aangesloten wordt met een slangenklem. Wanneer u aansluit op een dakdoorvoer ø110 mm kunt u eventueel het ø125 mm deel middels de aangebrachte snijlijn eenvoudig inkorten. De flexibele slang is de ideale probleemoplosser in vele situaties.