007_2000x420_acf_cropped

Even kennismaken: het Kenniscentrum Energietransitie

10 juli 2020

“Breman Woningbeheer op de kaart zetten als verduurzamingspartner”, zegt Mark Sprenkels, Technisch Adviseur Duurzame Warmteoplossingen. Dat is misschien wel het belangrijkste streven dat het Kenniscentrum Energietransitie van Breman Woningbeheer heeft. Met de aanstelling van de derde adviseur is dit ‘nieuw’ opgezette team gereed om de volgende stappen te maken. “We zijn al wat langer bezig, maar nu we compleet zijn kunnen we verder werken aan de ambities die we bij Breman hebben.”

Welke die precies zijn en wie er in het Kenniscentrum Energietransitie zitten? Tijd voor een kennismaking.

Het Kenniscentrum Energietransitie is bij uitstek hét expertisecentrum dat gaat bijdragen aan energiepositieve bestaande woningen en heeft daarom als ‘thuisbasis’ de divisie Woningbeheer. Als kenniscentrum hebben ze toegang tot de allernieuwste inzichten, de slimste innovaties en nieuwste producten die belangrijk zijn in de branche. “Maar we zijn ook betrokken bij experimenten en bij de beleidmakers binnen de brancheorganisatie”, vertelt Mark. Ton Wolters, Manager Duurzame Warmteoplossingen, is al langer betrokken bij het kenniscentrum
en ziet dat de vraag vanuit de markt steeds groter wordt.

“Woningcorporaties weten dat ze een uitdaging hebben om alle woningen te verduurzamen. Wij zijn in staat om bijvoorbeeld QuickScans op te stellen, waardoor het inzichtelijk wordt welk verduurzamingsconcept het best aansluit bij de woning en de wensen van de klant en waarmee het eveneens leads genereert voor Breman. Met als resultaat maatwerkadviezen voor de klant.”

Compleet
Met de aanstelling van Peter Wagenmakers als adviseur is het team voor nu compleet. Belangrijk om te weten is dat het kenniscentrum
niet alleen externe klanten kan helpen vanuit Breman, maar ook zeker de eigen Breman Woningbeheer vestigingen. “Waar je aan kunt denken is de ondersteuning met de engineering van technische verduurzamingsconcepten”, vertelt Mark. “Maar vooral advies. We zouden ons goed kunnen voorstellen dat wanneer er bij een uitvraag meer nodig is dan alleen het laten zien wat we al in huis hebben, dat we juist door het geven van een energiepositief advies kunnen bijdragen aan het binnenhalen van een opdracht.”

Continu zullen ze dan ook in gesprek zijn met de Woningbeheer vestigingen om de ontwikkelingen in de energietransitie te bespreken en om te adviseren welke technische en strategische keuzes het best passen. “De prioriteit is het ontwikkelen van concepten voor de bestaande woningen, zoals de ontwikkeling van de collectieve hybride (warmtepomp voor gestapelde bouw). Maar ze gaan ook verder. In de afgelopen periode vonden ze al plaats, maar zo gauw het weer kan, zal er ook aandacht worden gegeven aan het verzorgen van presentaties, workshops en rondleidingen in relatie tot de energietransitie. Zowel voor interne alsook externe klanten.

Denktank 2.0
Het Kenniscentrum Energietransitie zou je onder meer kunnen omschrijven als een ‘denktank 2.0’. Met eigen adviseurs en specialisten,
maar natuurlijk ook met de aanwezige kennis van alle Breman medewerkers. Die combineren we met de kunde van de beste nationale experts en adviseurs binnen ons netwerk. “Denk aan specialisten op product- en energienetwerk en educatief gebied”, vertelt Mark. “Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat we Breman als die verduurzamingspartner op de kaart zetten.”

Meer weten? Neem contact op met het Kenniscentrum Energietransitie.