Gasloze-WRZV-hallen-02

Gasloze WRZV-hallen mooie uitdaging voor Breman Utiliteit Zwolle

16 juli 2020

Op de Voorsterpoort in Zwolle is onlangs een 1ste bouwhandeling verricht voor de nieuwbouw WRZV-hallen. De oude WRZV-hallen zijn een begrip in Zwolle, mede door de opvang van dak- en thuislozen die er jarenlang plaatsvond onder de bezielende leiding van Joop van Ommen.

De gemeente Zwolle is opdrachtgever voor de nieuwe sportaccommodatie, die zo is ingedeeld dat ze ruimte biedt aan verschillende sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. De WRZV accommodatie krijgt twee sporthallen die gekoppeld kunnen worden. Dit vergroot de gebruiksmogelijkheden. De gemeente had een goed uitgewerkt plan liggen en vroeg partijen om kwaliteitsverbeteringen voor te dragen. Op basis van ingediende voorstellen is Breman Utiliteit Zwolle door de opdrachtgever geselecteerd om samen met de bouwpartners alles uit de kast te halen om een energieneutraal en klimaatbestendig gebouw te maken.

Breman Utiliteit levert de complete E en W installaties. De grootste uitdaging vormt het gasloos bouwen. Elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen, waarvoor het gehele dakoppervlak wordt benut. Dat levert voldoende stroom voor de LED-verlichting, krachtvoorziening, inbraak- en brandmeldinstallatie, data-voorzieningen, de complete keukeninrichting en alle andere voorzieningen. De extra ruime keuken maakt het mogelijk de belangrijk sociaal maatschappelijke functie van de hallen te faciliteren.  Er worden in totaal drie warmtepompen toegepast, twee voor de verwarming van de CV plus één CO2 warmtepomp voor warm tapwater. Bijzonder is de warmte terug winning via het douchewatersysteem. De gemeente Zwolle stelt verder materiaal circulariteit en een zo klein mogelijke milieu impact voorop. Van de drie toe te passen luchtbehandelingskasten zijn er twee nieuw. Breman Utiliteit Zwolle heeft een bestaande kast aangepast en gerecycled zodat deze in dit project hergebruikt kan worden. Zwolle kijkt reikhalzend uit naar de oplevering van dit bijzondere project in het voorjaar van 2021.

Gasloze-WRZV-hallen-03
Gasloze-WRZV-hallen-02
Gasloze-WRZV-hallen-01