header-zakelijk-nieuws-1-scaled_2000x420_acf_cropped

Kenniscentrum Energietransitie

1 september 2020

Bij Breman kennen we ons eigen Kenniscentrum Energietransitie. Bij uitstek hét expertisecentrum waarmee we een bijdrage willen leveren aan energiepositieve bestaande woningen. Als kenniscentrum hebben we toegang tot de allernieuwste inzichten, de slimste innovaties en nieuwste producten die belangrijk zijn in de branche. “Maar we zijn ook betrokken bij experimenten en bij de beleidmakers binnen de brancheorganisatie”, vertelt Mark Sprenkels, Manager Kenniscentrum Energietransitie bij Breman.

Als kenniscentrum hebben we toegang tot de allernieuwste inzichten, de slimste innovaties en nieuwste producten die belangrijk zijn in de branche”, vertelt Mark.

Ton Wolters, Manager Duurzame Warmteoplossingen bij het Kenniscentrum Energietransitie is al langer betrokken en ziet dat de vraag vanuit de markt steeds groter wordt. “Woningcorporaties weten dat ze een uitdaging hebben om alle woningen te verduurzamen. Wij zijn in staat om bijvoorbeeld QuickScans op te stellen, waardoor het inzichtelijk wordt welk verduurzamingsconcept het best aansluit bij de woning en de wensen van de klant. Het resultaat zijn maatwerkadviezen voor de klant.”

Het Kenniscentrum Energietransitie zou je onder meer kunnen omschrijven als een ‘denktank 2.0’. Met eigen adviseurs en specialisten, maar natuurlijk ook met de aanwezige kennis van alle Breman medewerkers. Die combineren we met de kunde van de beste nationale experts en adviseurs binnen ons netwerk. “Denk aan specialisten op product- en energienetwerk en educatief gebied”, vertelt Mark. “Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat we Breman als die verduurzamingspartner op de kaart zetten.”