Maak kennis met de afdeling brandwerend afwerken van Breman Zwolle

19 december 2017

Breman Zwolle beschikt al een aantal jaar over een afdeling brandwerend afwerken. Deze afdeling is gespecialiseerd in het brandwerend afwerken van luchtkanalen, brandkleppen, leidingwerk, aansluitnaden en nog veel meer. Aalt Veltman: “We hebben alles in huis om het complete pakket aan te bieden, van advies tot uitvoering. Ook voor onze zusterbedrijven zetten we graag onze expertise in.”

Wat is de functie van brandwerend afwerken
Wanneer er brand uitbreekt in een pand is het van belang om verspreiding te beperken. Een pand is ingedeeld in verschillende brandcompartimenten. De compartimenten worden gescheiden door brandwerende wanden en deuren. Je kunt je voorstellen dat door deze wanden ook leidingen en dergelijke lopen. Op deze plaatsen doorbreek je de brandwerende werking. Om er voor te zorgen dat deze zwakke punten geen gevaar gaan vormen bij een brand worden deze doorgangen brandwerend afgewerkt.

Vakmanschap
Voordat de uitvoering plaats zal vinden wordt het aantal doorvoeringen nauwkeurig bepaald. Dit gebeurt aan de hand van de technische installatie tekeningen. Met het overzicht van de doorvoeringen kunnen de verwachte werkzaamheden worden bepaald. De methode waarop de doorvoering afgewerkt wordt is verschillend per leidingsoort. Onze gespecialiseerde monteurs hebben alle kennis van de verschillende afwerkmethodes en het bijbehorende afwerkmateriaal. De afwerking is dus altijd tot in de puntjes verzorgd.

QR-log
We gebruiken een eigen software voor het registreren van de doorvoeringen. Elke doorvoering krijgt een sticker met zijn eigen QR-code, deze code kan gescand worden met een telefoon. In de bijbehorende app worden de doorvoeringen op een eenvoudige manier geregistreerd. De gegevens van de doorvoeringen zijn terug te vinden door in te loggen op de website. Klanten kunnen hier ook inloggen, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om de gegevens van de doorvoeringen te bekijken. De QR-codes worden niet alleen gebruikt voor het registreren van de doorvoeringen, maar ook voor de controles en het melden van beschadigingen.

breman-zwolle-brandafwerend
breman-zwolle-brandafwerend-3
breman-zwolle-brandafwerend-2