Omnia Wonen gaat voor 'ketensamenwerking 2.0' met Breman

9 april 2018

Stel, je bent actief in het vastgoedonderhoud en als woningcorporatie dagelijks bezig met onderhoud. Je ziet nog legio kansen die je samen met partner Breman op kan pakken. Wat doe je dan als Omnia Wonen? Dan organiseer je een sessie met en bij Breman, je deelt kennis, maakt afspraken en zet een gezamenlijke stip op de horizon. Onlangs vond die eerste sessie plaats. “Een waardevolle eerste stap”, zo concludeert Ton Hoogendoorn, Manager Vastgoed van Omnia Wonen. “We hebben dezelfde dilemma’s en uitdagingen, waarom dan niet gezamenlijk optrekken?”, klinkt het logisch.

Breman komt jaarlijks in meer dan drieduizend woningen van Omnia Wonen. En omdat Breman meer is dan alleen service en onderhoud, was de sessie een uitgelezen kans om gezamenlijk alle specialismen bij elkaar te krijgen. En zo waren er afgevaardigden van servicebedrijven, maar ook van renovatie en woningbouw binnen Breman. Juist door alle disciplines bij elkaar te zetten, biedt dat tevens openingen voor andere en nieuwe overleggen. Hoogendoorn: “Vooral met Breman is dit mogelijk, omdat er sprake is van een goede relatie.”

Die relatie moet spreekwoordelijk uitmonden in een goed huwelijk. Met als huwelijkse voorwaarden de verplichting om bestaande en nieuwe kennis te delen, zo klonk het gekscherend, maar met een serieuze ondertoon. ‘Ketensamenwerking, maar dan nog een stap verder’, waarbij ook het ‘lean’ werken hoog in het vaandel staat. Niet gek dus dat er begeleiding was vanuit de afdeling Lean en Procesverbetering. De conclusie aan het einde van de dag was duidelijk: er staat ons een waardevol en mooi traject te wachten. Het is bovendien leerzaam om te weten wie wat doet en om elkaars belangen te weten en te kennen. Met elkaar zijn duidelijke afspraken gemaakt, die door diverse betrokkenen vanuit hun eigen divisie worden opgepakt. Op een later tijdstip vindt opnieuw een sessie plaats om te kijken welke stappen er gemaakt zijn. “Dit is dan ook niet vrijblijvend. Willen we dit huwelijk laten slagen, dan moeten we stappen maken, dit is dé manier”, was het gezamenlijke eindoordeel.

IMG_1031
IMG_1026
IMG_1022
IMG_1020
IMG_1023