man-using-stylus-pen-for-touching-the-digital-tablet-screen-6335_2000x420_acf_cropped

Protocol ‘Samen veilig doorwerken’

30 maart 2020

Op 27 maart 2020 heeft de Rijksoverheid het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ vastgesteld. Dit protocol, dat antwoord geeft op de vraag hoe tijdens de coronacrisis veilig kan worden doorgewerkt in de bouw- en technieksector, is vanaf heden dus ook leidend voor Breman.

Het protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, opdrachtgevers, klanten en medewerkers over de mogelijkheden om veilig door te werken in deze lastige tijd. Ook de manier waarop werkzaamheden bij mensen thuis veilig door kunnen, komen aan bod. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM. De overheid en de sector kiezen ervoor dat – waar het binnen de richtlijnen van het RIVM wél kan – wordt doorgewerkt. Daarom zijn er afspraken gemaakt om de voortgang van de bouwproductie in de komende weken en maanden zo goed mogelijk te borgen.

Het protocol wordt ondersteund door de vakbonden, brancheverenigingen en werkgevers- en werknemersorganisaties. Ook Breman is blij met deze sectorbrede en breed gedragen afspraken. Niet alleen in het belang van de veiligheid en gezondheid van de medewerkers en klanten, maar ook in dat van onze bedrijfscontinuïteit. Stilgelegd werk kan hiermee hervat worden en er wordt voorkomen dat werk stil valt.

De medewerkers van Breman zijn op de hoogte van de richtlijnen uit het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ en zullen hiernaar handelen: naar en op de bouwplaats, het project, of in en rond het huis. Ook van de klanten en opdrachtgevers verwacht Breman inachtneming van de (hygiëne)richtlijnen, zoals vastgesteld in het protocol.