Tweemaal is scheepsrecht

11 januari 2018

Zes jaar geleden verloren we de aanbesteding, maar nu heeft Breman Woningbeheer Noordwest het contract met woningcorporatie Pré Wonen alsnog binnen weten te halen na een enerverende aanbesteding!

Samen met Mampaey en Energiewacht verzorgt zij nu de individuele installaties CV en MV in 12.000 woningen in Haarlem en omgeving. Op 1 oktober jl. ging het contract in voor zes jaar met de intentie tot nogmaals tweemaal zes jaar. Aan de aanbesteding ging nog een verhaal vooraf.

René Chang, vestigingsdirecteur Breman Service Haarlem: “De aanbesteding betrof zowel individuele als collectieve installaties. Het gezamenlijk werken aan deze aanbesteding door Breman Service Lelystad, Breman Utiliteit Zwolle en Breman Service Haarlem was heel mooi om te zien en voorbeeldig te noemen. In de aanvraag vanuit Pré Wonen bleek na de voorlopige gunning (Breman, Bonarius en Comfortpartners) te veel ruimte voor interpretaties te zijn over de dekking van het contract. Pré Wonen was hierdoor uiteindelijk gedwongen om de voorlopige gunningsuitslag terug te trekken.”

Alle oorspronkelijk benaderde partijen mochten hierdoor opnieuw hun prijzen indienen. Het resultaat van deze aanbesteding was hierdoor met drie maanden verlaat, maar desalniettemin; winst voor Breman, Mampaey en Energiewacht!

Foto: René Chang, vestigingsdirecteur Breman Service Haarlem en Anke Huntjens, bestuurder Pré Wonen.