Winnaars Strategie Challenge beleven energieke dag in stijl

11 september 2017

Onlangs hebben de winnaars van de challenge van Ons Breman DNA een ‘energieke’ dag beleefd. Henk van Gelder, Vincent Kleingeerts (beide Breman Zwolle), Robert de Boer, Arnold Talstra (beide Breman Service Drachten), Roy de Jong en Stefan Kuiper (beide Breman Centrale Diensten) hebben op 1 dag diverse ‘inspirerende’ plekken aangedaan. Alle verschillende locaties verspreid door het land zijn ook nog eens bereikt met een bijzonder vervoersmiddel, namelijk een Tesla XD90.

Aan alle medewerkers is gevraagd wat Breman zou moeten doen om haar visie te realiseren. In onze visie hebben we onder meer ons het gewaagde doel gesteld in 2025 energiepositief te zijn, waarbij we meer energie terug geven dan dat het kost aan medewerkers, klanten en aarde, een belangrijk onderdeel van het traject dat we nu volgen. Uit de bus kwamen drie winnaars (Henk, Roy en Arnold) met een vergelijkbaar idee, eenieder mocht één collega meenemen. Hun idee? Kort samengevat: het eigen personeel de mogelijkheid bieden een duurzaamheidscheck op het eigen huis van de medewerker te laten uitvoeren door een Breman bedrijf.

Incentro

Een uitzonderlijke volledig elektrische auto voorzien van allerlei snufjes. Alleen al dit vervoer stond garant voor een bak ‘energie’ en een grote glimlach op alle gezichten tijdens deze ‘energieke dag’. De eerste stop van de dag was 11Beaufort in Nagele. Daar werd onder meer een uitleg gegeven over het windmolenpark en werden details gegeven over de kracht, kosten en bouw van iedere windturbine. In Zwolle werd er vervolgens geluncht bij Brownies & Downies. De volgende stop was het bedrijf Incentro, locatie Utrecht, waar de winnaars een kijkje in de keuken van dit bedrijf kregen. Zij hebben specialisme, ambitie en geluk als kernwaarden voor iedere werknemer. Bijzonder veel overeenkomsten met Breman, met name als het gaat om het kernwaardentraject waar wij midden in zitten.

Oogst van de dag

Na vele excentrieke kilometers was de laatste stop, wederom in Utrecht, bij het restaurant Instock. Een derde van de voedselproductie wordt weg gegooid omdat het bijvoorbeeld bijna over datum is, er een gaatje in de verpakking zit, of bijvoorbeeld omdat het qua vorm niet voldoet aan de ‘wens’ van de klant. Instock maakt hier overheerlijke gerechten van. Over duurzaam gesproken! Wat er voorgeschoteld zou worden bleek letterlijk pas toen we arriveerden. Bij binnenkomst zagen we de kok de ‘oogst van de dag’ bekijken om er vervolgens een gerecht van te verzinnen. Een ‘lekker’ einde van deze bijzondere dag voor dit groepje Bremannen.

tesla-1_480x282_acf_cropped
tesla-2
tesla-3