Trainees-Banner-Charlotte_2000x580_acf_cropped

Traineeprogramma

Vooropleiding

Breman is een technisch bedrijf. Wij zijn dus vooral op zoek naar trainees met een technisch profiel. Wij hebben mogelijkheden voor jonge professionals met een diploma op minimaal HBO-niveau Techniek, Bouwkunde, (Technische) Bedrijfskunde of ICT. In sommige gevallen hebben wij ook mogelijkheden voor trainees met een ander profiel. Check daarvoor onze vacatures.

Bekijk het vacature-overzicht

Het programma

Je werkt in twee jaar op drie tot zes verschillende plekken binnen verschillende Breman bedrijven. Je maakt kennis met de installatietechniek, van montage op de bouw tot de werkzaamheden in de binnendienst. Zo doe je kennis en ervaring op met verschillende werksoorten: montage, werkvoorbereiding, calculatie, engineering, technisch beheer of een staffunctie. Voor je eerste werkplek word je gematcht met het werksoort dat het meest passend is op grond van je studierichting. De volgende plekken worden bepaald in overleg met de traineecoördinator van de afdeling Personeel & Organisatie en het management van de betrokken Breman bedrijven. Je oriënteert je dus breed op meerdere werkterreinen en werksoorten van Breman en de installatietechniek en je krijgt inzicht in samenhang van werkprocessen. Daardoor ben je straks ook goed in staat het juiste uitstroomprofiel te kiezen en ben je goed inzetbaar.

Introductie en opleiding

Als trainee krijg je eerst een introductie bij Breman Centrale Diensten BV en vervolgens bij het Breman-bedrijf waar je komt te werken. Verder volg je een introductiecursus installatietechniek op onze eigen Bedrijfsschool onder begeleiding van onze eigen opleiders. Je maakt kennis met de technische basis van de installatietechniek en met de structuur en werkprocessen die gehanteerd worden binnen het Breman-bedrijf en ga je aan de slag met vaardigheden die je in je functioneren nodig hebt. Ook doorloop je een persoonlijk ontwikkelingstraject. Na het eerste jaar wordt het zogenaamde uitstroomprofiel bepaald. Afhankelijk van het uitstroomprofiel wordt je programma en ontwikkeltraject verder bepaald. Onderdeel hiervan kan zijn dat je de opleiding Hoger Installatietechniek gaat volgen. Meer informatie hierover is te vinden op de link: Opleiding Hogere Installatietechniek.

Uitstroomprofiel

Het uitstroomprofiel bepaalt hoe je je verder ontwikkelt. Het kan zijn dat je je meer gaat richten op montage of engineering of werkvoorbereiding, of dat je je meer gaat ontwikkelen in de richting van assistent projectleiding. Ook kijken we in welke bedrijfskolom je het beste past: de woningbouw, utiliteit of woningbeheer (technisch beheer).

Begeleiding

Tijdens het programma krijg je intensieve begeleiding, met name van de traineecoördinator van de afdeling Personeel & Organisatie en door je mentor van het Breman-bedrijf waar je werkt. Je hebt functioneringsgesprekken en na afronding van iedere werkplek wordt je functioneren geëvalueerd en wordt de volgende stap in je programma en ontwikkeling bepaald.

Contact met andere trainees

Tijdens je traineeperiode heb je veel gelegenheid om andere trainees te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Dankzij jullie gezamenlijke opleiding, netwerkbijeenkomsten en je inzet binnen verschillende Breman bedrijven binnen verschillende afdelingen, leer je veel Bremannen en Brevrouwen kennen en bouw je zo een uitgebreid netwerk op. Hiervan heb je ook na je traineeperiode veel profijt.

Na je trainingsperiode

Vlak voordat je traineetijd is afgelopen krijg je een eindbeoordeling. Daarin wordt vastgesteld of je goed gefunctioneerd hebt. Vanaf dat moment wordt tezamen met jou bekeken bij welk Breman bedrijf je in dienst treedt en welke functie je gaat uitvoeren. Door de brede oriëntatie en de werkervaring die je inmiddels achter de rug hebt, kun je zelf goed bepalen waar je bij voorkeur terecht wilt komen.

Loopbaanperspectief

Ook als je verder in de toekomst kijkt, zijn er bij Breman veel mogelijkheden om door te groeien. Dat kan horizontaal, waarbij je op andere werkterreinen binnen hetzelfde bedrijf of bij een ander Breman bedrijf  aan de slag gaat. Maar ook verticaal, als je op hoger niveau gaat opereren, je met complexere zaken bezighoudt of begint met leiding geven en meer verantwoordelijkheid draagt. Om dit te ondersteunen zijn er veel opleidingsmogelijkheden. En je salaris groeit natuurlijk mee. Als je meer zicht wil krijgen op de functies die Breman heeft en de loopbaanmogelijkheden, kijk dan op de pagina Loopbaanmogelijkheden.

Bekijk de loopbaanmogelijkheden

Arbeidsvoorwaarden

Als trainee krijg je eerst een tijdelijke aanstelling. Het startsalaris is voor alle trainees gelijk en na een jaar ga je al meedoen in de winstuitkering. Je werkt 40 uur per week, waarbij je 25 vakantiedagen en 13 ADV-dagen hebt. Ook zijn er afspraken te maken over je studietijd, indien je een lange studie gaat volgen, zoals de HIT. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend! Meer informatie hierover is te vinden op Aanname en arbeidsvoorwaarden op deze website.

Meer informatie?

Neem contact op met de HR afdeling van Breman Centrale Diensten BV: werken@breman.nl

Geen vacature, maar toch solliciteren?

Breman is altijd op zoek naar de beste mensen. Is er op dit moment geen geschikte vacature, maar ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Stuur dan je motivatiebrief en/of CV.

Stuur je open sollicitatie