“Ik krijg energie van een goede samenwerking en een mooi eindresultaat op de bouw.”
Joey begon als leerling-monteur na een carrière als vrachtwagenchauffeur. Na anderhalf jaar kreeg hij al zijn eerste eigen bouw in Veldhoven. Nu, als leidinggevend monteur, geniet Joey van de verantwoordelijkheid en de kans om anderen te begeleiden. Hij vindt het leidinggeven en plannen ontzettend leuk. “Je moet vooruitkijken en kunnen inschatten welke werkzaamheden eraan komen. Dat vind ik een leuke uitdaging. Ik werk nauwkeurig en als ik iets niet weet, ga ik op onderzoek uit.”
Een stoere vrouw op hakken met karakter én met visie.
Onze collega Claudia weet hoe het is om telkens opnieuw te moeten beginnen. Reorganisaties, fusies en lange afstanden naar het werk. Naast mooie tijden, heeft ze ook dat allemaal meegemaakt. Maar bij Breman voelt het anders: ‘‘Ik word gehoord, gewaardeerd en krijg ruimte om te groeien.’’ Als business controller denkt ze mee op meerdere niveaus en helpt ze haar team zich te ontwikkelen. Ze is trots op haar team, dat goed op elkaar is ingespeeld. Bij een periodeafsluiting is haar hulp bijna niet meer nodig, wat haar ruimte geeft om zich te richten op optimalisaties binnen en buiten de vestiging en te helpen bij ontwikkelwensen van haar teamleden. Want verder komen? Dat doen we samen.
Collega Majed kon vanwege een onveilige situatie niet meer in zijn thuisland Syrië blijven en vluchtte daarom in 2015 naar Nederland. Hij deed veel werkervaring op, van een broodfabriek tot aan een bloemenbedrijf en stoffeerder. Eén ding was zeker: Majed wilde graag met zijn handen werken. ‘‘Ze hebben veel tijd geïnvesteerd in mij, en hadden veel geduld”, vertelt hij. ”In het begin kon ik de taal nog niet zo heel goed en waren de technische termen moeilijk voor mij. De vrijheid in mijn werk vind ik heel fijn. Ik heb niet continu iemand die over mijn schouder meekijkt. Als ik het niet weet, dan vraag ik het.”
Dit is Stefan. Met veel plezier voert hij veiligheidskeuringen uit voor woningbouwverenigingen. Stefan helpt anderen graag. Daarom geniet hij ook zo van zijn werk. En als hij een babbeltje kan maken? Dan doet hij dat graag. Maar ineens stond alles stil. Door nekklachten en een dubbele hernia kon hij nauwelijks iets. ‘‘Ik kon nog geen boek vasthouden.’’ Na een tijd is hij een traject gestart bij een bedrijf dat zich inzet voor duurzame inzetbaarheid van collega’s. Nu voelt hij zich beter dan ooit. Hij ging van bijna niets meer kunnen naar volledig aan het werk. ‘’Ik hoop dat ik met mijn verhaal anderen dat extra zetje kan geven om lichamelijke, maar ook mentale klachten bespreekbaar te maken met zijn of haar leidinggevende.’’ Want zoals Stefan omschrijft: Alles wat je aandacht geeft, groeit.
Twee rollen waar ze enorm veel energie uithaalt: die van salarisadministrateur en vertrouwenspersoon. Twee functies die Yvonne op het lijf zijn geschreven. Bezig als ze is, doet ze ook vrijwilligerswerk bij De Zonnebloem.
“Zowel bij Breman als uit mijn vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem haal ik zoveel positiviteit. Het zijn twee heel verschillende werelden, maar ik kom op beide plekken helemaal tot mijn recht. Bij Breman denk ik inhoudelijk mee en draag ik bij in mijn vakgebied salarisadministratie, plus het vervullen van de rol van vertrouwenspersoon. Bij De Zonnebloem bloeit mijn zorgzame kant helemaal op. Daar ervaar ik zoveel dankbaarheid. Dat je een lichtpunt bent in iemands leven.’’
Van het bewaken van de veiligheid als marinier, naar het bewaken van de veiligheid van zijn collega’s bij Breman. Wilco startte zijn carrière bij Defensie, maar vanwege veel tijd van huis besloot hij om te gaan zoeken naar een technische functie. Zo kwam zijn opleiding elektrotechniek van vroeger kwam goed nog van pas. Nu is hij KAM-coördinator bij Breman met de ambitie om Middelbare Veiligheidskunde (MVK) te doen. Het gedachtegoed van Breman past bij Wilco en andersom. “Als we van de wereld nemen, vind ik ook dat we de verantwoordelijkheid hebben om iets terug te geven. Dat betekent voor mij, dat alles wat ik doe, ten goede komt van mijn collega’s, het bedrijf en de omgeving.”
‘‘Dat je met plezier naar je werk gaat en dat het werk energie oplevert”
Cindy was 20 jaar, toen ze klaar was met de mts, richting installatietechniek niveau 4. Ze rolde moeiteloos van haar zaterdagbaantje bij de DekaMarkt in haar eerste baan in de techniek. De werkzaamheden bevielen goed, maar bij de werkgever voelde ze zich niet op haar plek. Cindy maakte de overstap naar Breman. Waarom eigenlijk? “Bij zo’n groot bedrijf zijn er vaak veel meer kansen om te leren.” Inmiddels werkt Cindy al 13 jaar met veel plezier bij Breman als servicemonteur en helpt ze bij het opleiden van nieuwe monteurs.
Van postbode naar schoonmaakster en nu monteur in de installatietechniek. Soeshma Ganpat is de uitdaging aangegaan. Wat ze alle drie gemeen hebben? Lekker onderweg zijn, van adres naar adres en lekker sociaal bezig zijn. ”Je krijgt de kans om als vrouw ook gewoon aan de slag te gaan in de installatiebranche. Dus ik zeg tegen andere vrouwen: trek die hakken uit en die werkschoenen aan.””
Een 53-jarige leerlingmonteur? Ja zeker en het is hem op het lijf geschreven. Jeroen neemt heel wat diversiteit aan werkervaring met zich mee. Van vertegenwoordiger tot directeur van een basisschool. En nu? Nu leert hij de fijne kneepjes van het installatievak. Hij koos bewust voor Breman vanwege de interne opleidingsmogelijkheden. ‘’Ik zou het geweldig vinden om in de toekomst, als ik technisch vaardig genoeg ben, een rol te vervullen op de Breman Academy.” Jeroen is blij met de keuze om voor Breman te werken. ‘’Ik vind het ontzettend belangrijk dat ik als mens gezien word. Zo kijk ik zelf ook graag naar de wereld, en dat voel en ervaar ik bij Breman.
Sympathiek, met een mooie lach. Zo zou je Erlyandro op het eerste gezicht omschrijven. Een tikkeltje bescheiden ook. Maar wat een bijzondere reis heeft onze collega afgelegd. Geboren en getogen in Suriname. Op zijn 28e kwam hij naar Nederland voor de liefde. Via het uitzendbureau is hij in de bouw gaan werken. Nu leert hij elke dag bij Breman en pakt hij kansen met beide handen aan. ”Bij Breman heb ik de kans gekregen om een opleiding te volgen en er zijn nog veel meer opleidingen die ik straks nog kan volgen. Dat voelt goed.” En met de liefde? Daar is het, na een omweg, ook goed mee gekomen.
“Onderling goed contact hebben is zo ontzettend belangrijk.”
Hoewel Bianca het ‘ze-maken-mij-de-pis-niet-lauw-type’ is, is ook zij niet van steen en moet ze soms even haar rustmomenten inbouwen. Vandaar dat ze een buzzer op haar bureau heeft staan. “In het stookseizoen kan het zo hectisch worden dat je mij op een gegeven moment even helemaal niets moet vragen, als je begrijpt wat ik bedoel.” De sfeer binnen Breman, het contact met haar collega’s, de afwisseling in haar werkzaamheden en de vrijheid die ze ervaart, dragen voor haar allemaal bij aan energiepositiviteit. ”Het is gewoon goed voor elkaar. En dat is geen vanzelfsprekendheid.”