ball-shaped-blur-bokeh-2534493_2000x458_acf_cropped_2000x420_acf_cropped-1

Goedkeuring jaarrekening Breman is een feit

24 juni 2020

Goed nieuws voor de Breman Installatiegroep: de jaarrekening over 2019 is goedgekeurd door accountant Mazars. Sinds 2016 was er geen sprake van een goedgekeurde jaarrekening en de goedkeuring van de jaarrekening 2019 wordt door het bedrijf gezien als een mijlpaal.

De nieuwe koers die door Breman een aantal jaren geleden is ingezet, werpt z’n vruchten af. Vanaf de jaarrekening 2017 is Breman overgestapt naar accountant Mazars. De uitdaging voor Breman was duidelijk: inzicht verkrijgen over alle projecten en daar de organisatie op inrichten, om vervolgens ‘het huis op orde’ te krijgen.

Startsein

De samenwerking met Mazars viel samen met het startsein van de directie van Breman om organisatorisch en projectmatig stappen te maken en om de interne beheersing te optimaliseren en naar een hoger niveau te tillen. Bovendien heeft Breman zich ten doel gesteld in 2025 energiepositief te zijn. Ambities die gepaard gaan met organisatorische versterkingen. Om die reden zal Erik van Heuveln per 1 juli 2020 het directieteam gaan versterken (naast René Breman en Bernardo Eenkhoorn). Met de nodige ervaring (Van Heuveln werkte eerder bij de Zehnder Group en bij ING) zal hij de algemene operationele aansturing van de groep op zich nemen.

Samenwerking

Eenkhoorn is tevreden over de samenwerking met Mazars. “In meerdere publicaties viel te lezen dat de relatie met onze accountant niet goed zou zijn. Die beweringen kan ik bij deze ontkrachten. De verstandhouding is altijd goed geweest en bovendien hebben we een relatie op basis van goed vertrouwen en daar zijn we Mazars erkentelijk voor.”

In 2018 en 2019 maakte Breman al grote stappen, maar was er nog geen sprake van een goedgekeurde jaarrekening over 2018. Het afgelopen jaar stond dan ook in het teken van daadwerkelijk het huis op orde krijgen, om zo een goedkeurende verklaring te ontvangen bij de jaarrekening 2019. Dat punt is nu bereikt. Breman zal zich ook het komende jaar verder focussen op basic stability en optimalisatie van de bedrijfsvoering.