header-website

Blueberry van Breman is het slimme digitale management platform voor de bouw én gebouwen. Een netwerk van tags, die worden bevestigd aan producten, installaties en in woon- en werkruimtes. Blueberry zorgt voor inzicht en beheersing van de materialen in het bouwproces vanaf de producent tot en met de ontmanteling en toepassing in een volgend gebouw. Daarnaast brengen de tags het gebouw tot leven door het woon/werkklimaat te meten om op basis van deze data het klimaat te kunnen optimaliseren.

Supply chain

Door producten en bouwmaterialen bij de producent te voorzien van de bewuste tags kunnen deze worden gevolgd door de hele supply chain. Leveringen raken daarmee niet meer zoek, voorraden kunnen exact worden bepaald en diefstal wordt teruggedrongen. Zo ondersteunt Blueberry dat de juiste materialen op tijd op de specifieke bouwlocatie aanwezig zijn.

Bouw

Met de terugkoppeling vanuit de tags in de producten is het mogelijk om de bouwvakker of de installateur real-time een digitale werkinstructie te geven. De onderlinge positie van de tags geeft namelijk informatie of de juiste producten zijn toegepast en of de producten goed zijn geassembleerd. Fouten, die gemaakt zijn bij het installeren, worden zo direct gedetecteerd. Met Blueberry is er dus zicht op daadwerkelijke en juiste realisatie.

Tijdens het gebruik

Met Blueberry worden real-time de parameters van het binnenklimaat gemeten. Deze waarden worden verzameld en beschikbaar gesteld, zodat de aanwezige installaties -al dan niet geautomatiseerd- het binnenklimaat kunnen regelen en optimaliseren.

Een lek in een waterleiding wordt direct gesignaleerd, zodat deze vroegtijdig kan worden verholpen. Als een installatie afwijkend functioneert, dan wordt dit eveneens geregistreerd. Zo kan Blueberry ook worden ingezet voor Predictive Maintenance.

Ontmanteling

Op de tag zijn de specificaties van het product vastgelegd; het materiaalpaspoort. Gedurende de gebruiksfase en bij de ontmanteling van het gebouw, is exact bekend welke materialen in het gebouw aanwezig zijn en is geregistreerd hoe ze zijn gebruikt. Dus kan eenvoudig worden bepaald of de materialen hergebruikt kunnen worden en welke waarde ze nog vertegenwoordigen. Blueberry draagt zo bij aan circulaire bouwen.

 

Meer inzicht, meer comfort, een verbeterde ecologische footprint en lagere gebruikskosten. Blueberry van Breman is het slimme, digitale management platform voor de bouw én gebouwen.

Wilt u weten wat Blueberry voor u kan betekenen? Laat uw gegevens onderaan deze pagina achter en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.