blok

Over Team Veilig Wonen

Over Team Veilig Wonen

Wanneer er één plek is waar u zich veilig wilt voelen, dan is dit wel uw eigen woning. Misschien doet u hier van alles aan; u draait de deur op slot wanneer u niet thuis bent en als u naar bed gaat, u doet niet zomaar de deur open voor iedereen en misschien heeft u zelfs wel camerabeveiliging aangelegd. Met antivirus-software voorkomt u dat indringers via uw computer toch nog binnenkomen. Allemaal verstandige zaken wanneer we het over veiligheid hebben, u houdt indringers buiten de deur.

Of toch niet? De gevaarlijkste indringer heeft geen ramen, deuren of een computer nodig om binnen te komen, want het kan gewoon in uw huis ontstaan: Koolmonoxide. Jaarlijks wordt bij honderden mensen koolmonoxidevergiftiging vastgesteld en overlijden er 5 tot 10 mensen aan de gevolgen hiervan. Team Veilig Wonen richt zich op voorkoming van slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging.

Koolmonoxide kan op verschillende manieren, bij iedere vorm van verbranding, ontstaan. Uw verwarmingstoestel of geiser kan hiervan dus ook de oorzaak zijn. U rekent erop dat dergelijke systemen zijn aangelegd door vakmensen en wanneer u een woning huurt, vertrouwt u erop dat deze goede partijen kiezen zodat u er gerust op kunt zijn dat het u niet gebeurt. En meestal klopt dit ook wel, maar toch kan er wat mis gaan. Een toestel kan defect raken maar ook door verkeerd gebruik kan het helemaal verkeerd gaan.

Wat kunt u zelf doen?

Misschien denkt u: ‘gelukkig heb ik een melder en kan er niets fout gaan’. Uit onderzoek blijkt echter dat veel melders niet of niet goed werken, op een verkeerde plek hangen of ouder zijn dan 10 jaar waardoor hij is verouderd.

Onze producten

Onze teams van specialisten controleren de kwaliteit van uw rookgasafvoersysteem en luchttoevoersysteem, zorgen ervoor dat deze op de juiste manier veilig zijn gemonteerd, geven adviezen over het gebruik en hangen desgewenst melders op de juiste plek naar de meest actuele voorschriften van de brandweer.

Team Veilig Wonen maakt uitsluitend gebruik van melders die zijn goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (publicatie 31-5-2017).

Vraag een vrijblijvend voorstel aan