Header_Particulier_-_advies_-_Gezondheid_en_veiligheid

Gezondheid en veiligheid

Denkt u weleens na of u woont in een veilige of gezonde woning? Schimmels, veel stof of een vochtig klimaat in uw woning is een slecht teken. Maar ook hoofdpijn kan een signaal zijn dat actie nodig is. Met het juiste ventilatiesysteem én een goed onderhouden cv-installatie zorgt u hiervoor.

Waarom ventilatie?

Woningen worden steeds beter geïsoleerd waardoor ventilatie noodzakelijk is. Wist u dat u dagelijks 10 liter vocht produceert door te koken, douchen en wassen? Het duurt langer om een vochtig huis op de juiste temperatuur te stoken, wat zorgt voor hogere energiekosten. In een vochtige woning ontstaan sneller schimmels en krijgt u eerder gezondheidsklachten. Dat kunt u met goed ventileren voorkomen.

Meer over ventileren

Manieren van ventileren

Heeft uw woning ventilatieroosters?
Zet deze overdag en ‘s nachts altijd open. Bij lage buitentemperaturen kunt u het rooster half open zetten.

Heeft u een mechanisch ventilatiesysteem?
Zet de standenschakelaar overdag op stand 2 en ‘s nachts op stand 1. Tijdens het koken of douchen op stand 3 en laat het nadien nog 30 minuten ventileren, voor een optimale afzuiging van vocht.

Meer over ventileren

Ongevallen met koolmonoxidevergiftiging

Jaarlijks zijn er in Nederland nog vele slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging. Mensen raken bewusteloos of overlijden. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in 2015 onderzoek verricht. Hieruit blijkt dat slecht onderhouden toestellen en geisers maar ook cv-installaties de veroorzakers zijn van teveel koolmonoxide.

Hoe voorkomt u koolmonoxidevergiftiging?

Laat bij een nieuwe cv-ketel altijd het rookgasafvoerkanaal vervangen. Bij Breman doen wij dit standaard. Daarnaast bestaat het belang van goede ventilatie. Niet goed ingeregelde systemen kunnen risico’s op koolmonoxide incidenten vergroten. Cv- en mv-installaties moeten altijd goed op elkaar worden afgestemd. Beide systemen hebben specialistisch onderhoud nodig. Hierbij wordt gekeken naar de goede werking van de gehele installatie.

Meer over service en onderhoud

Feiten & cijfers

12 doden per jaar door koolmonoxidevergiftiging
100 gewonden per jaar door koolmonoxidevergiftiging
15 liter vocht produceert u door te koken, douchen en wassen

Onze producten & diensten

Bekijk onze energiebesparende, veilige en duurzame producten en diensten.