Header-duurzame-energie

Duurzame energie

Investeren in uw toekomst? Met duurzame energie zoals zonnepanelen of een warmtepomp verdient u de investering snel terug. Bij zonnepanelen kunt u denken aan een terugverdientijd van 7-9 jaar. Een warmtepomp haalt energie uit natuurlijke bronnen. Hiermee kunt u uw woning op een duurzame manier verwarmen en koelen.

Zijn zonnepanelen rendabel?

Het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen is een slimme investering. Een investering waar u de komende 30 jaar aan verdient. Terwijl het rentepercentage op uw spaarrekening steeds lager wordt. Bovendien is het mogelijk als particulier om btw terug te krijgen.

Meer over zonnepanelen

Warmtepomp als verduurzaming?

Een warmtepomp herbruikt warmte uit de omgeving en levert een hoog rendement op. Ons advies is om een warmtepomp te plaatsen in een goed geïsoleerde woning, anders weegt het veelal niet op tegen de besparing. Met een warmtepomp bespaart u op de energierekening. Hoe hoger de gasprijzen, hoe meer u bespaart en hoe hoger het rendement op uw investering. Op dit moment zijn er interessante subsidieregelingen zoals de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Bekijk onze warmtepompen

Investeren met de energiebespaarlening

Zonnepanelen of een warmtepomp kunt u financieren met de energiebespaarlening. U leent dan tegen een laag tarief van het energiebespaarfonds, het rentetarief staat tijdens de looptijd vast. U kunt een bedrag lenen tussen de € 2.500,- en € 25.000,-. Het voordeel is dat u blijft besparen terwijl u de investering al lang heeft terugverdiend.

Meer over de energiebespaarlening

Feiten & cijfers

€ 1.100 is de gemiddelde btw-teruggave bij 12 zonnepanelen
7-9 jaar is de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen
10 jaar is de gemiddelde terugverdientijd van warmtepompen

Onze producten & diensten

Bekijk onze energiebesparende, veilige en duurzame producten en diensten.