Header_Particulier_-_Advies_-_Energiebesparing

Energie besparen

Wilt u een lagere energierekening en meer woongemak?
Bekijk hoe u in 3 stappen uw woning kunt verduurzamen.

Stap 1: isoleren

Een woning verduurzamen kan op verschillende manieren. De eerste stap is het isoleren van de schil. Zo wordt het gasverbruik verlaagd. Hierin valt de grootste besparing te behalen. De combinatie van spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en HR++ glas verhoogt de waarde van uw woning en uw wooncomfort.

Gratis besparingsadvies

Stap 2: apparatuur met zuinig energielabel

Een volgende stap is te onderzoeken welke apparaten in uw woning veel energie verbruiken en deze vervangen. Nieuwe apparatuur is vele malen zuiniger en beschikt over een hoger energielabel. Denk hierbij aan een HR-ketel, warmtepomp, ventilatiebox, A++ droger of wasmachine.

Gratis besparingsadvies

Stap 3: energieopwekking

De laatste stap is energieopwekking. Een duurzame investering die nog vele jaren rendement oplevert, zijn zonnepanelen of een warmtepomp. Door te investeren in zonnepanelen verlaagt u de maandelijkse kosten bij uw energieleverancier. Een investering die u binnen 7 – 9 jaar heeft terugverdiend.

Gratis besparingsadvies

Financieren met de energiebespaarlening

Met de energiebespaarlening van het energiebespaarfonds kunt u tegen een laag tarief lenen. U kunt de lening gebruiken voor duurzame maatregelen, zoals: HR-ketel of warmtepomp, gevel-, dak- en vloerisolatie, zonnepanelen en isolerend glas. Het bedrag dat u kunt lenen ligt tussen de € 2.500,- en € 25.000,-. Het rentetarief van de lening staat vast tijdens de looptijd van de lening. Uiteindelijk blijft u besparen terwijl u de maatregel al lang heeft terugverdiend.

Meer informatie over energiebespaarlening

Energie besparen door gasloos te wonen

Wilt u uw huis verwarmen zonder gas? En daarbij ook nog eens lagere energielasten? Dan zou een warmtepomp een van de oplossingen kunnen zijn. We vertellen u graag meer over wat gasloos wonen precies inhoudt. Want er komt meer bij kijken dan alleen het plaatsen van een warmtepomp.

Meer informatie over gasloos wonen

Onze producten & diensten

Bekijk onze energiebesparende, veilige en duurzame producten en diensten.